Ahojte baby. Som v takej ošemetnej situácii vlastnou vinou. Ako 19 ročná som si nedokončila strednú školu, bola som vyhodená, kvôli svojej nezodpovednosti, proste mi hrabalo, mala som iné priority. Chcela by som si spraviť aspoň výučný list. Teraz mám ale malé dieťa, chcela by som študovať externe. Chcela by som sa spýtať, bol niekto v takej situácii ako ja? Dá sa ešte dorobiť toto vzdelanie? Už som písala do dvoch škôl, ale neodpísali. V pondelok volám do ďalších. Ďakujem za odpovede
Samozrejme, že sa to dá. Aj vo vyššom veku.
@divokykonik
@vulka zabudla som dopísať, že vlastne mám len základné vzdelanie… strašne dúfam, že sa mi to podarí… len ked som volala na regionálny úrad školstva tak mi povedali, že asi všade odo mňa budú chcieť, aby som chodila dennou formou 😏
Ahoj, dnes si ludia robia rozne vyucne lusty, najma kvoli podnikaniu
V Bytči sa dá externe https://www.sukromnasos.sk/ alebo IP Gymnázium https://www.ipvzdelavanie.sk/externe/. Prihlášku môžeš podať do konca mája
Ešte doplním, že ak máš dokončené aspoň 2 ročníky, tak v Bytči aj v BA by si študovala iba 2 roky. Takže nemusíš študovať znova 4 roky
@yoge Ďakujem… a myslíš, že na nesukromne školy v mojom meste by ma neprijali? Lebo to ip vzdelávanie sa platí ako výška pomaly 😅
@yoge napísala som do tej Bytče 🙂 bez teba by som tu školu nenašla lebo mne stále na googli vyhadzovalo len to ipvzdelavanie ;)
neviem, či by ťa vzali na nesúkromné školy, respektíve ak áno, tak asi večernou formou? Bytča a aj tá Kremnická je vlastne externé štúdium + otázne je že či by ti ostatné školy uznali dokončené roky štúdia, aby si nemusela študovať odznova 4 roky.
Ja som inak v podstate našiel iba tieto + ešte Gymnázium Slovanská v Bratislave. Bytča je ale tiež spoplatnená, tuším 300 € za rok alebo polrok? Kľudne tam zavolaj, je tam pani čo na všetko odpovir. IP vzdelávanie (Gymnázium Kremnická) je tiež ok, tam sa platí 1000€ za rok
@yoge už som volala na regionálny úrad školstva a na nesukromné len v dennej forme 😏takže toto je jediná moja šanca… tak 300e za polrok alebo rok nie je veľa, ďakujem, pomohol si
@yoge @autorka
ale pozor škola už v BY v daných priestoroch nefunguje už dosť dlho, viem, že známym tam mal ísť syn, bol prijatý všetko ale školu v tom roku akurát zatvorili tak cez leto museli riešiť inú školu preňho, ale kvalita školy nie je nič moc, dcére aj synovi tam šlo veľa spolužiakov zo ZŠ len kvôli tomu, že je ľahká, a dostanú maturitu zadarmo, to boli všetko decká čo robili pravidelne reparáty z niektorých predmetov na ZŠ a ledvom zo 4 prechádzali a tam zmaturovali bez problémov
@janka_lolo a máš na mysli teraz denné alebo externé štúdium? Pretože externé štúdium na tejto škole sa tu rieši bežne a škola funguje.
Nedokážem posúdiť kvalitu tej školy, ale ak ide človekovi o to získať maturitu, tak je to vo výsledku jedno alebo nie? Ten kto má záujem sa vzdelávať sa môže vzdelávať bez ohľadu na kvalitu školy a ak nemá čas riešiť denné štúdium, či už kvôli práci alebo rodine, tak iná možnosť žiaľ ani nie je.
Ale možno to s tou školou nebude až také hrozné, ak sa medzi rokmi 2017 až 2019 umiestnila medzi top 20 strednými školami na Slovensku (SJ a Literatúra) https://www.sukromnasos.sk/news/?gtnid=332#news...
riešilo sa to napr. tu https://www.modrykonik.sk/forum/uz-je-dospely/externe-studium-ruzomberok-verzus-bytca/ Možno tých externých škôl je už dnes viac, ja som našiel len Bytču, IP vzdelávanie (Kremnická) a Gymnázium Slovanská. V tom fóre ešte spomínajú aj Ružomberok.
@yoge peniaze dokážu všetko, v 2019 tam mal ísť tých známych syn a už škola nefunogvala, resp. nie na danej adrese, podľa všetkého sa od šk. roka 2019/2020 sťahovala inde ale nikto nevie kam, v tých priestoroch aktuálne funguje autoškola a športové kluby tam majú oddychové miestnosti pre svojich členov, keďže syn hrá futbal za mesto a chodia po tréninogch si do priestorov bývalej školy zahrať nejaké hry alebo pinpong keďže je to priamo pri štadióne, bývame v tom meste ja už vyše 50 rokov tak viem ako to funguje, ako nehovorím každý má právo na vzdelanie to nikomu neberiem len som chcela poukázať na kvalitu a na to, že škola funguje podľa všetkého asi inde nie na adrese ako sa uvádza na internete, a teda neviem ako je to s tým umiestnením ale ako keď tam dokázali na samé 1 zmaturovať decká, to mi povedala triedna učiteľka mojich detí keď sme sa stretli po ich maturite náhodne v meste a pýtala sa na moje deti a hovorila, že nechápe keď decká, ktoré ledvom prechádzali zmaturovali na samé 1 a tý čo šli na normálne školy a učili sa lepšie tak zmaturovali aj s 2, prípadne horšie, tak neviem ako sa tam hodnotí, keďže poznám osobne jedno dievča, ktoré 2krát opakovalo na ZŠ ročník, a hentam zmaturovala so samými 1 myslela si aj jej rodičia, že môže všetko na VŠ sa tým pádom dostala bez príjimačiek a po 1semestri skončila na najľahšom odbore aký môže byť
@janka_lolo Vďaka to som nevedel. S tou adresou si to ešte preverím, pretože som to nikde nenašiel.
Na INEKO som našiel hodnotenie tej školy https://skoly.ineko.sk/skola/?ID=1637 ale to hodnotenie nie je kompletné a pár sledovaných metrík je z roku 2015/16. Zároveň som ale našiel zdá sa aj iné školy, ktoré ponúkajú podobný typ štúdia https://skoly.ineko.sk/rebricky/?r=2022&ts=Gym,... tak ak by to niekoho zaujímalo môže si zistiť viac
Podľa INEKO tá škola sídli na Sidónie Sakalovej 182, Bytča, takže asi to proste na webstránke nemajú aktualizované? Takisto na google mi ukazuje Sidónie Sakalovej 182
@yoge adresa je uvedená aj na stránke taká istá, avšak ako píšem v tých priestoroch škola už nesídli od r. 2019 podľa všetkého, keďže syn po tréningoch chodí do tých priestoroch, ktoré slúžia ako klubovňa alebo oddychové priestory pre športovcov, športových klubov mesta, keďže ja už mám staršie deti a ani jedno z nich na tú školu nechodilo tak neviem ako to je teda s tou adresou, keďže ono stále je tam aj tabuľa aj plagát tak ťažko povedať, len viem, že syn tam chodieva a myslím si, že keby tam bola škola asi by tam nedovolili hoc komu chodiť, ale nemám problém zajtra ráno keď pôjdem od lekára zájsť sa na Mestský úrad na to spýtať a dať presné informácie
@janka_lolo máš pravdu, na tom spodku stránky som to zle prečítal... Ak sa ti to dá zistiť, tak určite daj prosím vedieť. Ja sa ešte skúsim informovať na ministerstve školstva.
@janka_lolo a mne do telefónu povedali, že to nie je ľahké, že to nie je tak, že si to zaplatím a mám maturitu 🙂 ale tak uvidím, keď tam nastúpim
@autorka viem ako skončili spolužiaci mojich detí, ktorý ledvom prešli základnou školou z niektorých predmetov doslova z milosti mali 4 ako napr. slovenčina, matematika a tam zmaturovali na samé 1 a viem, že moji stále nadávali, že mali ísť tam, že tam to majú na saláme, že ani riadne do školy nechodia tý ich spolužiaci zo ZŠ, žiadne ťažké písomky a podobne, že na maturite im ešte radili čiže neviem ako to tam funguje, viem, že moji boli z toho nešťastný aj keď som sa im stále snažila vysvetliť, že oni sa lepšie rozhodli a majú lepší základ pre VŠ, ako keď tam zmaturovalo na samé 1 dievča čo opakovalo dvakrát 8 ročník ZŠ kvôli známkam tak neviem ako to tam funguje naozaj len čo som počula keďže bývame v tomto meste a moji sa tak 10 rokov dozadu akurát rozhodovali kam na SŠ a veľa ich spolužiakov tam šlo, oni teda ani jeden si tam prihlášku nedali ale potom sa furt sťažovali, že tam to je ľahké, zo synom hrá futbal chalan, ktorý končil v 2018 maturitou na tej škole a povedal, že ľahšie ako ZŠ, maturitu im nadiktovali učitelia a pri ústnych mali povolené čítať z učebníc, že tam to nikto neriešil a že všetci mali 1
@janka_lolo ale ty máš na mysli denné štúdium i keď to tiež niečo hovorí o kvalite školy, ale ktovie pretože ak si pozrieš aj recenzie na azete, tak tam práve spomínajú, že tá škola nie je úplne jednoduchá (v tom zmysle, že ťa nikto nenechá prejsť z milosti). Druhá možnosť je tá, že medzičasom kvalita tej školy stúpla.
Ako som spomínal, ja neviem posúdiť kvalitu tej školy, ale na MK tu takisto spomínali, že sa musia na maturity pripravovať zodpovedne inak by proste neprešli ani len do maturitného ročníka nie to cez maturitu. Takže buď sa to naozaj zmenilo k lepšiemu (čo sa týka kvality) alebo sa možno jednalo o inú školu (s podobným názvom?).
@yoge áno ja hovorím o dennom štúdiu na externom neviem ako to je, a podľa informácií z mestského úradu kde som si spravila ešte dnes cestu, tak daná škola oficiálne v meste nefunguje a má tam zriadenú akoby schránku na danej adrese a rezort školstva v meste u danej školy už neeviduje ani možnosť denného štúdia od šk. roka 2019/2020, kvalitu externého štúdia nemôžem súdiť keďže nepoznám nikoho ako to tam fungovalo, ja mám len o dennom štúdiu sprostredkované informácie a to od mojich detí, ktorý by hádam nehovorili úplne blbosti, keďže oni sa museli viac učiť ako ich bývalý spolužiaci na danej škole čo boli, ale hovorím je to 6 rokov čo maturovali moje deti, a teda aj ich rovesníci tak mohlo to trochu zlepšiť sa ale naozaj netuším ako to tam funguje
Dobrý deň aj ste nastúpili ? Dá sa to zvládnuť ?
@kristiin dá sa, je to dosť ťažké 😅
Dobrý deň m9zte mi napísať správu. Potrebovala by som viac info mam
Prosím viete mi napísať správu?
Mužova sesternica si urobila v 27 alebo 28 výučný list na elektrotechnickej. Len ona už má za sebou výšku a len si plnila sen. Každopádne dá sa to.