Dobrý deň, vyštudoval som vyššie odborné vzdelanie a získal som titul za menom DiS.. Ďalej som si pozeral školy v Poľsku a Česku, ktoré berú vyššie odborné vzdelanie ako nadstavbu na titul Bakalár a stačí im jeden rok štúdia aby ste tento titul získali. Padla mi do oka Varšavská Univerzita Manažmentu, ktorá mala pobočku v Čechách a v ročníku sme boli asi 20ti. Všetko bud Slováci alebo Česi co ukončili vyššie odborné vzdelanie. Tak ako to malo byt tak aj bolo. Pol roka sme dobiehali učivo, skúšky robili a všetko ostatné. V druhom semestri sme začali písať bakalárku, ktorú sme si aj obhájili. Končilo to štátnicami. Všetko som zvládol a dostal som aj diplom originál a oficiálny z Varšavskej univerzity.
Teraz keď som sa prihlásil na magisterské štúdium chcú aby som si dal titul nostrifikovat co som aj urobil. Do žiadosti o uznanie titulu som uviedol dĺžku štúdia 1 rok. A to je ten problém ze ani Slovenská a ani Poľska strana
Nechce uznať dĺžku štúdia 1 rok. Pritom v Čechách je bežné, že s titulom DiS. Ti stačí rok možno rok a pol na dostudovanie na titul Bc.
Študoval som si a viem ze medzi Poľskom, Českom a Slovenskom je dohoda o uznávaní titulov. A aj tak majú problém. Hlavne s tou dĺžkou štúdia. Viete mi niekto pomôcť? Ako by som mal ďalej postupovať?
dobiehali učivo skúšky
Postupuj podľa podmienok školy, na ktorej chceš študovať. Ak teda chceš pokračovať v štúdiu na spomínanej škole. Z praxe by som ale skôr odporučila si nájsť normálnu vysokú školu a študovať tam, hoci od začiatku. Ja som ako manažér prijala stovky ľudí, vysoké školy typu ako Varšavská univerzita manažmentu s pobočkami mimo PL, české súkromné vysoké školy s pobočkami v SR, školy v Sládkovičove, Skalivi, Galante, Dubnici a podobne som vždy ignorovala. Pre mňa bol absolvent takejto VŠ rovnocenný s človekom so SŠ. Takže pozri sa na to, čím sa chceš v živote živiť a čo k tomu potrebuješ a podľa toho sa zariaď.