Ahojte, v bakalárke mám zhodu až 35% a obávam sa či to prejde... Aké máte skúsenosti?
Ak si veľa citovala, je to v poriadku, ale je to veľmi individuálne.
@ibrunova citacie pokial spravne citujes sa to zhody nerataju
@susuxxx Na katedre máme bežne zhody do 3% a hranica kedy kvôli tomu nerobia problémy je tuším 10%, ale nie som si istá lebo sa to nestáva, naše práce sú proste takého charakteru, že žiadne slovenské zdroje, ktoré by si mohla odslova doslova citovať, témy ktoré sú jedinečné a veľkú časť práce tvorí vlastný experiment ...ja som na BP mala 1% 😅 ale samozrejme je veľa veľa odborov a tém kde to funguje inak a môže to byť obhájiteľné, ak je to dobre odcitované... proste je to individuálne a záleží ...čo na to vedúci/a práce ??
@susuxxx ahoj my mame na škole zhodu 20% ak sa nemylim… a viem že aj mali zhodu sme obhajovali (že napríklad použité prístroje, chemikálie, postup pri meraní) take veci čo nevieš zameniť a môže ti vyskočiť zhoda. A napríklad mne na bakalarke vyšla zhoda aj v podakovani (čo som si myslela že sa tam neráta ). Skús to riešiť so skolitelom a snáď. Ale ak sa jedna o nejakú prácu kde viac menej máš teóriu len tak to bude asi problém…
odporučam stranku na kontrolu plagiatu aj formatovania: https://formatovani-dokumentu.cz/
Tak konkrétne u mňa napríklad by to bolo rovno Fx, ale záleží od odboru a témy... sú také kde sa to dá očakávať a obhájiť, napríklad také znenie zákonov si nevymyslíš ani nezmeníš, takže záleží aj čo vyskočilo ako zhoda 🙂