Ahojte, mám tu niekoho kto študoval architektúru alebo pozemné stavby ? Vedeli by ste mi poradiť a odpovedať na pár otázok. Pripadne chystá sa tam niekto z vás ?
Pre tých ktorí tam študujú - mali problém gymnazisti na vysokej škole? (Keďže chýbajú nám odborne predmety )
Ďakujem každému za odpoveď
V 1.rocniku majú výhodu gymnazisti - matika, od 2. ročníka priemyslovkari - odborné predmety. Ale to dáš. Ja by som volila pozemné stavby - vieš naprojektovat vsetko od rodinného domu po skladovú halu.
@siminka444 ja mám pozemné stavby, chodila som na gymo. Prvé 2 ročníky boli vo výhode gymnazisti a potom keď sa začalo rysovať zase tí zo stavebných stredných. Ale tak keď človek zamaká tak sa dá všetko 😉
Brat a sestra skončili architektúru, jeden z gympla, druhý zo stavebnej a dali to obaja, tak asi sa to da aj aj.
Toto vobec neber do uvahy, odborne predmety hore dole, na vysokej skole nie su opakovanim strednej, cize doucat sa musi kazdy, vacsinou su z odbornych skol potrebne len zaklady, ktore sa ty, ak ti to mysli, doucis za chvilku. Toto som pocuvala cele studium FEI, ze ako baba gymnazistka budem v obrovskej nevyhode - nic take som nepostrehla, naopak, vsetky odborne predmety mi sli ako nic a dovolim si povedat, ze casto omnoho lepsie ako drvivej vacsine “elektrikarov” zo strednych. Nenechaj sa tym ani na sekundu zneistit.
Baby ďakujem vám krásne za vaše komentáre. Som vám veľmi vďačná. Veľmi sa obavam toho,že budem v nevýhode, ale verím že to nejak zvládnem. Ďakujem ešte raz, že ste mi dali pozitívne správy 😂❤️
@siminka444 Neboj sa to zvládneš. Ja som chodila na gympel a pozemné stavby som dala v pohode. My sme mali výhodu v matike, chémii, deskriptíve. Priemyslovaci v odborných predmetoch. Ale my sme si pomáhali navzájom. Gymnazisti priemyslovákov a naopak. Potom, keď prišiel betón, statika, oceľ a ostatné predmety sme už na tom boli rovnako všetci.
@siminka444 Ahoj ja som išla na architektúru z gymnázia. Neboj sa zvládneš to. Je to škola kde je mix predmetov,no základ je, aby ťa to chytilo a bavilo. Mňa napr najviac bavili predmety, ktoré som dovtedy nepoznala. A matiku som zase ja pomáhala iným. 🤗
@siminka444 nemam konkretnu skusenost ale moja kamaratka studovala pozemne stavby, na architekturu sa nedostala ale dala to super. Nechybalo jej nic a to sme vysli z gymnazia. To co by ti chybalo sa dnes da podla mna rychlo doucit a nastudovat alebo co by ti robilo tazkosti. 🙂 ale konkretne otazky ti nebudem vediet zodpovedat