Coskoro budem (dúfajme) Bc. Počas rokov som ale zistila že ten vyber skoly nebol prave najšťastnejší a tak rozmyslam že či by bolo mozne urobiť mgr na úplne inej škole a odbore? Dakujem
@trema takze znova by mi bolo treba 5 rokov Ano?
Mozno keby to bolo nieco fakt velmi podobne. Ale inak znova od zaciatku.
Odbor musis zacat odznova.
Magisterské štúdium konkrétneho odboru je pokračovaním bakalárskeho. Nemôžeš pokračovať v niečom, čo si neštudovala.
Jasne ze ano, ina skola ine prijimacky napriklad. Pozistuj si. Mne vraveli ze spajat rocniky je nemozne - bolo mozne, len som musela vsetko riesit ja. Urcite by som sa podla nazoru konika nevzdavala.
@zuzanna822 musela by dorabat vsetky skusky, ktore na tej predchadzajucej nemala a to je teda pri inom odbore vacsina. Takze by jej mozno uznali par skusok z prveho semestra. Ostatne by musela dorobit a plus bc skusky. Az potom by mohla zacat ten mgr. stupen v danom odbore. Takze logicky, zacat musi odznova
Ak máš Bc. zo psychológie a chceš študovať životné prostredie, tak logicky musíš od začiatku. Ak je to ten istý odbor, prípadne podobný, tak môžeš skúsiť. Väčšinou som pri požiadavkách k Mgr. videla napísané, aké Bc. odbory uznávajú.
Musíš si to zistiť.Napríklad môjho manžela spolužiak študoval Bc a Ing v úplne odlišnom odbore, ale kedže mali zopár predmetov podobných tak mohol vyštudovať rovno Ing na inej škole.
A dokonca mu ostal aj titul z predošlej školy.
Môžeš ísť na iný odbor teda podobný nemozess ísť napr zo stavebnej na predškolskú pedagogiku. Teraz som 4 ročníku a máme nových spolužiakov musia si dorábať konverzné predmety ktoré sme my mali v BC.
moja dcéra to riešila minulý rok. Chcela prejsť na iný odbor - ale podobný. Nejaké predmety by jej uznali, ale bolo tam dosť takých, ktoré by si musela dorábať a robiť z nich skúšky. Na to by potrebovala minimálne 1 celý rok, tak to vzdala a pokračuje tam, kde začala.
Podobný odbor mozes ist študovať. Ak si študovala napr na ekonomickej manazment, tak mozes ist študovať potom personalny manazment a pod.
Ina skola ano, iny odbor nie