Vysoká škola - zmena na magisterský stupeň na inej škole a odbore

23. okt 2023

Coskoro budem (dúfajme) Bc. Počas rokov som ale zistila že ten vyber skoly nebol prave najšťastnejší a tak rozmyslam že či by bolo mozne urobiť mgr na úplne inej škole a odbore? Dakujem

trema
23. okt 2023

Ina skola ano, iny odbor nie

autor
23. okt 2023

@trema takze znova by mi bolo treba 5 rokov Ano?

trema
23. okt 2023

Mozno keby to bolo nieco fakt velmi podobne. Ale inak znova od zaciatku.

martinkatinka
23. okt 2023

Odbor musis zacat odznova.

melanta
23. okt 2023

Magisterské štúdium konkrétneho odboru je pokračovaním bakalárskeho. Nemôžeš pokračovať v niečom, čo si neštudovala.

zuzanna822
23. okt 2023

Jasne ze ano, ina skola ine prijimacky napriklad. Pozistuj si. Mne vraveli ze spajat rocniky je nemozne - bolo mozne, len som musela vsetko riesit ja. Urcite by som sa podla nazoru konika nevzdavala.

martinkatinka
23. okt 2023

@zuzanna822 musela by dorabat vsetky skusky, ktore na tej predchadzajucej nemala a to je teda pri inom odbore vacsina. Takze by jej mozno uznali par skusok z prveho semestra. Ostatne by musela dorobit a plus bc skusky. Az potom by mohla zacat ten mgr. stupen v danom odbore. Takze logicky, zacat musi odznova

ibrunova
23. okt 2023

Ak máš Bc. zo psychológie a chceš študovať životné prostredie, tak logicky musíš od začiatku. Ak je to ten istý odbor, prípadne podobný, tak môžeš skúsiť. Väčšinou som pri požiadavkách k Mgr. videla napísané, aké Bc. odbory uznávajú.

medda_beda
23. okt 2023

Musíš si to zistiť.Napríklad môjho manžela spolužiak študoval Bc a Ing v úplne odlišnom odbore, ale kedže mali zopár predmetov podobných tak mohol vyštudovať rovno Ing na inej škole.
A dokonca mu ostal aj titul z predošlej školy.

ninusa221
23. okt 2023

Môžeš ísť na iný odbor teda podobný nemozess ísť napr zo stavebnej na predškolskú pedagogiku. Teraz som 4 ročníku a máme nových spolužiakov musia si dorábať konverzné predmety ktoré sme my mali v BC.

kvetinka75
23. okt 2023

moja dcéra to riešila minulý rok. Chcela prejsť na iný odbor - ale podobný. Nejaké predmety by jej uznali, ale bolo tam dosť takých, ktoré by si musela dorábať a robiť z nich skúšky. Na to by potrebovala minimálne 1 celý rok, tak to vzdala a pokračuje tam, kde začala.

janka169
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tramtada31
24. okt 2023

Podobný odbor mozes ist študovať. Ak si študovala napr na ekonomickej manazment, tak mozes ist študovať potom personalny manazment a pod.