Prišli mi vysledky z VŠ, status: vyhovel, no neprijaty z kapacitnych dovodov,
moze sa stat ze sa uvolni miesto? A ze ma nakoniec prijmu? alwbo je to oficialne ze neprijaty, viem sa aj odvolat? bola to jedina vš kde som sa hlasila
Vies, kolko si pod ciarou?
@sisa_s ako to zistim? alebo kde, lebo vysledky prisli len ze poradie ake mam
Odvolajte sa listom, mna takto zobrali lebo par ich neprislo na zápis a posunula sa to
Odvolaj sa a uvidíš, tým nič nepokazíš. Väčšina ľudí si dáva viac prihlášok tak sa miesto uvoľní.
@helenpekar ako sa robi take odvolanie?
@januska12323
A podla poradia to nevies odhadnut? Mali by mat na stranke, kolko ludi na ktory odbor planuju prijimat...
@sisa_s tak prijmaju myslim 50 a poradie mam az 150 :/ takze asi 100 je predomnou až
Tak to nevyzera nadejne..ale odvolanim nic nestratis, na internete najdes vzory, podla toho napis...a ak chces ist na vs, tak pogoogli, ktore skoly maju aj 2.termin na prihlasky do konca leta...
Kludne sa odvolaj, syna pred casom prijali na obe vysoke skoly a isiel na jednu, na druhu nie. Cize on niekomu na tej druhej vysokej skole miesto uvolnil.
ja som bola 35. pod ciarou a zobrali ma :d
Mal by ti prist list domov, kde je napisane, do kolkych dni sa mozes odvolat..potom to zacnu spracovavat, nema to kazda skola rovnako, takze neviem, kolko to moze az trvat
@sisa_s list zatial neprisiel 18.6 prisli vysledky online , tak pockam a zatial pozriem vzory odvolani, nechcem moc teraz schvalne pozerat VŠ kde sa da este zahlasit, pozriem aké sú ale nechcem ist na hocijakú :D
Urcite sa odvolaj, aj ked mas malu sancu, ak nechces ist na hocijaku VS, este mozes o rok skusit znovu a zatial si najst pracu, ale musis pocitat s tym, ze ta nezoberu ani o rok.
@domkakvet hej chapem buduci rok si podam minimalne na 2 a cim skor , viete podla coho je to poradie? ci podla poctu bodov alebo podla toho kto skor podal?
Podla poctu bodov, urcite nie podla toho kto prvy poslal prihlasku.
Inak prepáč ale ty nevieš, či je poradie podľa počtu bodov alebo podľa toho kedy si podal prihlášku??? To vážne sa takéto pýtaš a chceš ísť na vysokú školu?!
@betulinka1 Presne toto mi napadlo.... Na každom rozhodnutí o prijatí/neprijatí ( aj online), je usmernenie ako podať odvolanie a všetky potrebné info....a podať si prihlášku na jednu VŠ je slušne napísané nerozumné 😁 rozhodnutie, vždy treba mať jednu "slabšiu" v zálohe. Napr. farmácia v prípade záujemcov o medicínu. Dcéra mala priemer 1,0 za celých 8 rokov na gymnáziu, takže bola bez prijímačiek automaticky prijatá na farmáciu ( dala si to ako rezervu), okrem toho 4 prihlášky na medicínu, na dve v Čechách ju už prijali (minulý týždeň nám prišli online výsledky a rozhodnutia o prijatí), zajtra má posledné prijímačky v Prahe a potom sa rozhodne kam pôjde, takže ostatné miesta "uvoľní" a tým pádom sa posunie poradie aj pre menej šikovných.
@betulinka1 kazdy mi ine vravel totizto takze teraz som si neistá , nepride mi fer totizto kto prvy poda je vpredšie, a zvolila som si len 1 lebo som povodne neplanovala ist na VŠ, zmenili sa plany a toto bola jedina na ktoru by som chcela ist a mala este termin na to, inak by som si samozrejme podala na 3 aj
@rawmamka
Odporúčam podať prihlášku na budúci rok najneskôr na jeseň, aby si bola prvá a prijali ťa....ako neverím,že toto je reálne.....
Ak myslíš "vpredšie", že je niekto prijatý, teda "nad čiarou", tak to nie je preto, že podal prihlášky skôr, ale preto, že získal viac bodov.....prihlášok si môžeš podať a zaplatiť koľko chceš budúci rok, o prijatí rozhodne iba počet získaných bodov, nie kto si skôr podá prihlášku.
@rawmamka ved prave to som si myslela, a niekto mi hovori ze je to o tom kto skor, no to je blbost asi, dobre ale ked napriklad 20 ludi ma rovnaky pocet, vtedy sa rata kto skor poslal alebo?
Každá fakulta si už vopred ( pred podaním prihlášok....) určí koľko ľudí prijme, napr. 250. Potom sa robia prijímačky a tam každý dosiahne istý počet bodov, samozrejme môže sa stať, že rovnaký počet bodov má viac ľudí, vtedy sa to urobí tak, že sa zoberie o celú tú poslednú skupinu ľudí viac, takže fakulta pošle rozhodnutie o prijatí napr. 265 ľuďom, lebo tých posledných 20 ( miesto v poradí 245.-265.) malo úplne presne rovnaký počet bodov, tak aby to bolo fér. Nie všetci prijatí pôjdu na zápis, lebo niektorých príjmu aj na 3-4 VŠ, tak tí sa rozhodnú pre tú jednu, kam chcú ísť a tam idú na zápis, (ale ak by aj nastúpili a zapísali sa všetci, tak fakulta s tými ľuďmi navyše ráta a v pohode to "utiahne", pretože aj tak v prvom a druhom ročníku sa to medzi študentami preriedi, niektorí štúdium zanechajú sami, niektorí nezvládnu skúšky a vyletia).......takže poradie sa posunie a tak získajú šancu aj tí pod čiarou, môžu sa odvolať a tých dajú znova do poradia podľa bodov, ktoré získali.
Asi ti vraveli hlúposti alebo tomu nerozumieš. Veď na SŠ je výchovný poradca. Ak tomu nerozumieš, mala si si s ním sadnúť a ten by ti to mal vysvetlit.
Moze sa stat.