Neviete kedy približne začína školský rok VŠ v Anglicku? Dcéra má nastúpiť prvý krát, po ukoncenej strednej škole. Údajne ešte sama nevie. Začínajú ako u nás? Neskôr? V októbri?
Synovcova priatelka odchadza v prvej polovici septembra.
Na stránke univerzity by už určite táto info mala byť... ani u nás sa nezačína všade úplne rovnako, hlavne prváci majú často nejaký vysunutý úvodný predmet alebo stretnutia pred začiatkom semestra ... kamarátka v Manchestri začína 26. septembra
V poloci sep alebo az na konci.Ja som myslim az nehaleho 22sep
@zuzuliennka1 neskutočne si múdra fakt.... myslíš, ze som negooglila???!!!
Na stránke ešte nie sú informácie, preto sa pýtam kto vie, ako to zvykne byť.
Čo keby si sa nabudúce radšej zdržala komentovania, keď vieš veľké H
Ďakujem dievčatá. To som potrebovala vedieť. Približný termín
@simsalabim
@lindous
@ivangeline
v januari 🙄🤦🏼♀️ a ked uz takyto povysenecky komentar, tak by si mala vediet, ze na vs sa to uz vola akademicky, nie skolsky rok.
normalne som ti napisala - vygoogli, pokial si to nenasla, tak to nie je zverejnene, kazda skola to ma inak. tak ako u nas, tak aj v anglicku, nemecku,…
hocikedy od 1.9. do 30.9.
@zuzuliennka1 povysenecky komentár som vyčítala od teba. Akcia=reakcia
V tomto čase už by mala mať všetky info, ak je prijatá. Začínajú väčšinou 19.9. Ale už teraz sú prijatí študenti zapísaní a majú prístup do svojho študentského účtu na škole a tam majú všetky info, rozvrh a podobne.
Určite už musí mať info od školy. Komunikujú dobre, plus na stránke majú podrobné info.
tak ako sorry, mas vysokoskolacku, je koniec augusta a ty za nu zhanas na konovi, ze kedy zacina skola?? a ani nenapises, nazov, ked uz….
o tom je studium na vs, kde je dcera prijata - hladat a spracovavat info… ked to nema na stranke, hladam inde, a najma relevantne zdroje… teda hlada ona, nie ty
slecna (dcera) ide na univezitu tak nech si sadne na rit a
napise mail do skoly.
ake o tomto case pokiaľ nastupuje na semester by uz mala mat vsetky info v študentskom konte pridané....
@zuzuliennka1 tie info, co si dala o Cambridge, su ale na minuly akademicky rok...
@simsalabim “each year”
@zuzuliennka1 ano, ale myslela som len o to rozdelenie semestrov. Lebo sice minuly rok zacinal akademicky rok 1 Oct, ale realne vyuka az 5 Oct. Cize v podstate ti tam stacilo prist 4.10., ak sa neponahlas prist skor.
@simsalabim Len na niektorých univerzitách majú študenti povinný wellcome week, týždeň pred riadnym začiatkom výuky a prípadne i pevné dni nástupu na internát.
Ak bola študentka riadne nepodmienečne prijatá, musela už absolvovať pre - enrollment a mať potrebné info. Tie univerzity bombardujú študentov mailami niekoľkokrát týždenne.
Iné by bolo, ak ešte len teraz vybavuje prijatie cez clearing.
Mňa by len zaujímalo, či majú poriešené platenie. Lebo bežná VS min 8500 libier ročne a kľudne i dvojnásobok len školné. A tie školy vyžadujú mať školné a status poriešené vopred. Čo teraz po Brexite nie je také jednoduché.
@abbey1 ano, orientation week je pri prvakoch bezny. A skolne je teraz ozaj palka. Synovcova priatelka na pozicku 🤷♀️
@simsalabim Normálnu pôžičku? Či ešte študentskú? Dcéra ešte našťastie stihla nastúpiť pred Brexitom. Teraz by to bolo nereálne platiť. Škoda. Zvyklo tam študovať veľa deciek z EU.
Teraz už len kto si bude môcť dovoliť a prípadne nejaké študentské programi cez SVK univerzity.
Dajú sa ešte nejaké štipendiá získať na tie top univerzity, ale i tak je to pálka.
@abbey1 studentsku, co dava britska vlada. Tesne po Brexite, v prechodnom obdobi.
@simsalabim Aspoň tak. To sa dá.
je to individualne, zalezi na aku skolu ides, kazda to ma inak
Zalezi aj na aky semester sa hlasi. Zacinaju v polovicke September, ale aj v January.
@abbey1 asi ano, len celkom tomu nerozumiem, ja by som sa bala zacinat dospely zivot s takym dlhom. Uz zarobit si na byvanie je velky problem 🤷♀️
@simsalabim studentsku davaju stale aj stipendia, kopec ludi na nich fici najma cudzinci si z toho urobili zarobkovu cinnost lebo sa da studovat online, aj ulohy za nich pisu😉😅 a peniaze pekne na ucet...
@simsalabim tam to mas limitovane ked zarobis rocne pod nejaku sumu vracat nemusis, ako pisem vyssie sikovni sa pekne nabalia bez namahy.
@galioska no len tu pozicku potom treba splatit…. Ano , viem, ze to je nad urcitu sumu.
@simsalabim ked si na minime tak ani to, studuju najma ti co beru bebefity a nepracuju a nikdy nebudu😝 samo nie vsetci su taki. Raz im klepnu po prstoch.
@simsalabim Ono to nie je také zlé, ako sa môže zdať. Zarobiť si na bývanie a stravu sa dá celkom slušne. Čo má dcéra kamarátov z SVK a Čiech, pracujú od začiatku všetci a zarobia si slušne. Z Britov, s ktorými bývalá prvé 2 roky, nepracoval nikto. Len študovali a prispievali im rodičia, plus mali príspevok na bývanie.
Platiť začne pôžičku až po škole a odvíja sa od výšky platu. Tie mesačné splátky sú v pomere k platu veľmi prijateľné.
Dcéra študuje normálne, nie online a stíha pracovať. Je to len škola a práca dookola, ale dá sa, ak sa chce. Žiadny voľný víkend, ale myslím, že nebanuje žiadne z tých deciek.
@abbey1 ja som to tak mala, dosla som do UK a zacala som full time pracovat. Potom som sa rozhodla, ze pojdem na VS a stale som pracovala. Ano bolo to kolom dokola praca, skola a namiesto party som po nociach pisala prace, lebo jednoducho cez den nebol cas. Bez prace sa nedalo, prijem musel byt kedze som tu bola sama na seba. Ale oplatilo sa.
a co tak pouzit google? nazov univerzity, academic year,… 🤷🏼♀️🤷🏼♀️