Vysoká škola v 21. rokoch

9. dec 2021

Čaute, rozhodol som sa, že budúci rok by som chcel ísť študovať na VŠ, mal som plán, že pôjdem hneď po maturite, ale vzhľadom k dobrému pracovnému miestu som začal pracovať, no mňa vzdelávanie vždy bavilo preto to chcem skúsiť, akurát že budúci rok budem mať 21 rokov, nemyslíte že to je už vysoký vek na denné štúdium? Externisti sú starší samozrejme, ale ja by som chcel určite denné štúdium, len či tam nebudem príliš starý na ostatných. Aký máte názor vy

autor
9. dec 2021

Prípadne máte aj vy v triede starších študentov ?

grace55
9. dec 2021

Určite nie. 21 je úplne v pohode vek, mozno budes mat o čosi zodpovednejši prístup. Učím na VS, študenti teraz časti menia školy, odbory, bývajú starší, je to fakt OK.

petamich
9. dec 2021

v 21 rokoch niekto este len konci strednu - ked ti zle roky padaju + 9 rocna zakladna + 5 rocna stredna = koncis, ked mas 20, 21 🤷‍♀️ takze nie 21 nie je vysoky vek a pochybujem, ze to bude niekto riesit

autor
9. dec 2021

@grace55 no hej to je pravda, ja čo sa rozprávam s kamarátmi, čo šli hneď na VŠ tak oni to berú tak že musia študovať, nechapem prečo tam potom chodia, VŠ by predsa mala byť už o tom, že človek sám chce posunúť svoje vedomosti. A robiť to čisto kvôli titulu no... Potom to tak aj dopadá v niektorých prípadoch, u nás do práce sa k nám hlásia ľudia s vysokoškolským vzdelaním 2.stupňa a ešte k tomu aj študovali celkom dobré odbory, no tie vedomosti, ktoré by mali mať nemajú

sima338
9. dec 2021

Preboha, 21 je úplne okej vek...zbytočne riešiš

janetinka27
9. dec 2021

neries dovody inych, mas 21, normalne chod na dennu VS ked si sa tak rozhodol 🙂 ja som po strednej dva roky pracovala, nez som isla na VS a nebola som veru jedina. mali sme aj tridsiatnikov, co s nami studovali denne

pinkgirl
9. dec 2021

Smelo do toho. O nič si neprišiel, ba dokonca máš pred budúcimi spolužiakmi náskok v podobe skúseností v zamestnaní. Ničoho sa neobávaj a študuj to čo ťa bude baviť 🙂.

choco6
9. dec 2021

Sam si si odpovedal, naco chces ist na VS ked vidis ze tie vedomosti tam aj tak neziskas, jedine kvoli titulu a krajsiemu zivotopisu. Hlavne ak mas pracu, radsej externe. A predsa kupovat si skripta a knihy a ucit sa mozes aj bez VS. 🤷‍♀️

masinka
9. dec 2021

uplne v pohode vek, dcere zle vychadzaju roky + teraz isla na 5 rocny gympel ( nastastie uz z osmicky), inac by tiez maturovala ako 20 rocna

autor
9. dec 2021

@choco6 ale keď sa niekto učí štýlom: celý semester nič, zapocty nejak opise a potom sa počas skuskoveho len nabiflis všetko, tak už keď odchádzaš zo skúšky tak polovicu z tých veci zabudneš preto to tak je. Nie je to kvôli zlému školstvu. + Ďalšia vec, chcem ísť študovať právo, kde VŠ je nevyhnutnosť

autor
9. dec 2021

@choco6 a ďalšia vec, je veľa študentov, ktorý študujú niečo, čo ich ani nenapĺňa. Ono potom sa úplne inak učí než keby študuješ odbor v ktorom si ako doma. Môj názor

h2so4
9. dec 2021

Ja som sa rozhodla pre vysokú keď som mala 27 a študovala som denné štádium úplne v pohode. Bez problémov som zapadla, boli sme dobrá partia.

autor
9. dec 2021

@h2so4 tak to je super, že si bez problémov zapadla a nabehla znova do kolobehu učenia sa

trema
9. dec 2021

21 je nic, so mnou chodila jedna 50 rocna pani a vpohode 🙂
prilis stary, akoze o 2 roky? vobec neries

luci_ba
9. dec 2021

vôbec to nieje vysoky vek 😉 ved je to akurát, nech sa darí 🙂 a aj keby si mal 40, nikto to riešiť nebude

adamadent
9. dec 2021

Mat tak 21 a terajší rozum. Idem. Vtedy som urobila zle rozhodnutie ( neverila som si, že by som ten odbor zvládla) a dodnes ľutujem. Tak smelo do toho, držím palce.

autor
9. dec 2021

@luci_ba ďakujem aj tebe nech sa dari

autor
9. dec 2021

@adamadent tak podľa toho čo tu čítam, tak na vzdelanie nie je nikdy neskoro...

allie458
9. dec 2021

Moja sesternica, ktora ma phd z ineho odboru, zacala bakalara 33 rocna lebo ju zacalo bavit nieco ine a jej muz ju v tom podporil (takze nemusela full time robit), cize podla mna 21 je totalne v pohode.

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
9. dec 2021

prosim ta naco riesis ostatnych kto ako opisuje kto sa ako bifli a nasilu studuje🤷‍♀️ved si ries seba, studuj co ti hrdlo raci a uzivaj si to...

nikpa
9. dec 2021

Ja som nastupovala na denné štúdium ako 24 ročná, pracovala som vtedy z domu takže som si to mohla časovo dovoliť a nemusela som tak platiť za externé štúdium. A bolo to fajn, keď som v druhom ročníku zahlásila spolužiakom, že mám 25, neverili 😅

uglybetty1234
9. dec 2021

Tiez som vysku zacala neskor. V triede som bola najstarsia, cca o 4 roky. Bolo to super, tiez som uz mala aj pracovne skusenosti aj zo zahranicia. Niektori mi prisli fakt ako teliatka ;), ale partia sme boli super

tatianalidikova
10. dec 2021

Ahoj podľa mňa nerozmýšlaj o tom či to nie je vysoký vek, ale rob to čo tvoje srdce cíti, ja som prváčka na VŠ a mám 22, kašli na to čo kto či to bude to a hento.... to čo chceš konaj, lebo čím budeš starší tak o tom budeš váhať viac a potom môže nastať to že to ani neurobíš, takže ak to tak chceš cítiš choď si za tým čo cítiš .

mimka1402
10. dec 2021

Vek absolútne nie je nič čo by som riešila. Aj keby si nastúpil v 25ke, stále je to super. 🙂

sasanka605
10. dec 2021

Mali sme aj starších ako 21, musíš byt pevne rozhodnutý a musíš chcieť, na veku nezáleží. U nás sa nedalo az tak bifľovat, po prvom roku to bolo kvalitne vytriedené.

katren
10. dec 2021

Takuto temu si tu uz niekolkokrat zalozil, myslim, ze odpovedi bolo az az....

luci310
10. dec 2021

Niekedy človek nad 30 vyzerá lepšie s tými 19-ročnými ako ich rovesník a ďalšia vec, niekomu trvá aj štyri roky kým sa dostane na svoju vysnívanú školu a keď si dám k tomu že šiel o rok neskôr do školy a chodil na bilingválne, tak ten vek nejdem ani počítať kedy začne na výške 🙂

jaskolka
10. dec 2021

22 som nastúpila na výšku. Po strednej som 4 roky pracovala. Absolútne nijaký problém nebol, dokonca som mala výhodu na praxi (veľa som mala už priamo odzite z prace)
Takže smelo do toho.

kristinamaria
5. jan 2022

Ja som napríklad tiež šla študovať v 21☺️ tiež som po strednej išla najskôr do práce a až potom som sa hlásila na vysokú. A takto to bolo oveľa lepšie, mala som už svoje peniaze a takto som aspoň nemusela zaťažovať rodičov.