Vysoká škola - samoplatca

veronikaaaa1
17. jún 2021

Dobry den davam si prihlasku na vysokú kde budem samoplatca (budem si za štúdium platit) chcem sa opytat je moznost potom prejst na inu vysokú, po napr roku s tym ze na tamtej vysokej samoplatca uz nebudem??

jeennyv
17. jún 2021

@veronikaaaa1 ides na sukromnu skolu ci na externe studium kde sa tiez plati..ono ked ides na denne na beznej vs je studium bezplatne pokial neprekrocis dlzku studia a musis si platit potom ...lepsie objasni situaciu, jasne z vs mozes odist urobit prijimacky inde atd po roku studovat inu skolu odbor...no na sukromnej budes za studium vzdy platit logicky..

veronikaaaa1
autor
17. jún 2021

@jeennyv Idem na lekársku do Ba resp chcem ist na ňu musim urobit prijímačky. No prijímačky su v anglictine a aj výučba je v AJ. A tato forma sa plati. Po roku by som chcela ist na inu lf do druhého ročníka ale na slovenske štúdium kde by slm neplatila

lindous
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
17. jún 2021

@veronikaaaa1 takze ideš v režime ako zahraničný študent. To sa musíš informovať na lekárskych fakultách, či je prestup po 1 roku vôbec možný. Im totiž ide práve o peniaze, extra príjem od takýchto študentov, ktorí by sa normálne na medicinu možno ani nedostali.

jeennyv
17. jún 2021

@veronikaaaa1 uz chapem...to si zisti dopredu vsetko, tieto prestupy, mozno to vobec mozne nebude, plus ti budu musiet uznat absolvovanie predmetov, si myslim, ak chces prestupit do dalsieho rocnika...keby to bolo nieco jednoduchsie myslim odbor by to bolo lahsie, no takto neviem...neviem preco to mas takto poriesene, no uz volaj teraz googli studijne lekarskych fakult, lebo tu ti nikto neporadi ako oni..len na fakultecrozhoduju

kaja118
17. jún 2021

Na toto sa informuj na konkretnej fakulte. Kazda to moze mat inak… A pokial viem, ak chces prestupovat v ramci LF, treba robit nanovo prijimacky. Takze ak je to len taktika, ze pojdem na anglicke, lebo tam ma viac-menej vezmu, kedze zahranicni studneti nemusia mat tolko bodov na prijimackach, aby boli prijati (=> cize vyssia sanca, ze sa dostanes) a potom si len tak zacnes riesit prestup na slovenske, nepojde to len tak lahko.

veronikaaaa1
autor
17. jún 2021

@kaja118 prestúpila by som az po prvom rocniku so druheho

kaja118
17. jún 2021

Ved tak som to aj myslela. Urobila by si prijimacky, prvy rok odchodila anglicke a nasledne ziadala o prestup, aby si v druhom rocniku bola na slovenskom. Poznam chalana, ktory takto prestupoval, a musel odznova na prijimacky, inak sa nedalo. Aky to ma vobec zmysel alebo naco to chces takto riesit?

nafka0483
17. jún 2021

@veronikaaaa1 A preco nejdes rovno na slovensky studijny program? Aky je dovod zacat rok v anglictine a potom prestupovat?

Navyse mysli sze tu na fore najdes niekoho zo studijneho oddelenia? Ved take veci musis riesit s nimi.