Ahojte,
dcéra študuje na SŠ odbor kozmetička-vizážistka. Je pre túto profesiu aj pokračovanie? že by sa nevenovala klasickému čisteniu pleti a líčeniu, ale by sa špecializovala možno na liečenie a ošetrovanie problematickej pleti? alebo je to len v rukách dermatológa?
Zda sa mi ze aj na chemickej fakulte STU bol nejaky kozmeticky odbor… len ak to aj este existuje, bude tam velmi narocna chemia
No dermatologia , tu sme studovali ako kozmeticky uz na strednej
@ivik4 áno, tomu sa venujú aj teraz 😉
@vanilkovazmrzka fuuu, tak som si to teraz pozrela. Chémiu a matiku na výške nedá..
@zuzudrnda nezvládne, sme realistky. Dcéra má dyskalkúliu a aj teraz má s matikou čo robiť 🤷🏻♀️
Ešte by sa teoretický dalo majster odborného vycviku...maju to v Banskej... Viem, že spolužiačky nato išli..
Rozumiem. Inak len tak pre zaujímavosť som tukla na nete a vyhodilo mi to napr. scénické výtvarníctvo a maskerstvo 🙂, či chémia liečiv a farmakologia. Sú to stredné školy, tak prípadne na podobných zistiť,či majú nadstavbove štúdia podľa záujmov dcéry.
Asi dermatologia, ale na osobne by som skor isla po priamo kurzoch zameranych na kozmetiku. V zahranici sa daju rozne smery s tymto studovat, na Slovensku je to dost osekane. Stale si moze vziat nieco k tomu, napr nejake masmedia, nieco kde sa vyhne matike. Hoci Ja by som skor otvorila vlastne studio a doniesla nove veci na Slovensko.
Aby som to objasnila, nie je nevyhnutné ísť za každú cenu na VŠ, iba sa pohráva s myšlienkou byť trochu iná, ponúknuť klientkám niečo, čo nie je v každom salóne.. na rozhodnutie má ešte čas, tie pomaturitné nadstavby nemusia byť zlá voľba a potom samozrejme kurzy. Chémia s matikou by boli naozaj trápením. Som za to, aby robila niečo, z čoho bude mať potešenie a nie stresy.
Na univerzite v Zline (CR) je kozmeticky odbor