Vysoká škola pre kozmetičku

20. feb 2024

Ahojte,
dcéra študuje na SŠ odbor kozmetička-vizážistka. Je pre túto profesiu aj pokračovanie? že by sa nevenovala klasickému čisteniu pleti a líčeniu, ale by sa špecializovala možno na liečenie a ošetrovanie problematickej pleti? alebo je to len v rukách dermatológa?

viestta
20. feb 2024

Na univerzite v Zline (CR) je kozmeticky odbor

vanilkovazmrzka
20. feb 2024

Zda sa mi ze aj na chemickej fakulte STU bol nejaky kozmeticky odbor… len ak to aj este existuje, bude tam velmi narocna chemia

ivik4
20. feb 2024

No dermatologia , tu sme studovali ako kozmeticky uz na strednej

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. feb 2024

@ivik4 áno, tomu sa venujú aj teraz 😉
@vanilkovazmrzka fuuu, tak som si to teraz pozrela. Chémiu a matiku na výške nedá..

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. feb 2024

@zuzudrnda nezvládne, sme realistky. Dcéra má dyskalkúliu a aj teraz má s matikou čo robiť 🤷🏻‍♀️

majka879742
20. feb 2024

Ešte by sa teoretický dalo majster odborného vycviku...maju to v Banskej... Viem, že spolužiačky nato išli..

zuzudrnda
20. feb 2024

Rozumiem. Inak len tak pre zaujímavosť som tukla na nete a vyhodilo mi to napr. scénické výtvarníctvo a maskerstvo 🙂, či chémia liečiv a farmakologia. Sú to stredné školy, tak prípadne na podobných zistiť,či majú nadstavbove štúdia podľa záujmov dcéry.

autor
20. feb 2024

@zuzudrnda to by šlo, ďakujem za tip
@viestta dík 😉

lalenka33
20. feb 2024

@zuzudrnda chemia a farmakologia pre niekoho, kto nezvláda chemiu asi len veľmi ťažko. Tam je kopec chemie a ešte niekolko druhov. A vzorcov a výpočtov.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
21. feb 2024

Asi dermatologia, ale na osobne by som skor isla po priamo kurzoch zameranych na kozmetiku. V zahranici sa daju rozne smery s tymto studovat, na Slovensku je to dost osekane. Stale si moze vziat nieco k tomu, napr nejake masmedia, nieco kde sa vyhne matike. Hoci Ja by som skor otvorila vlastne studio a doniesla nove veci na Slovensko.

autor
21. feb 2024

Aby som to objasnila, nie je nevyhnutné ísť za každú cenu na VŠ, iba sa pohráva s myšlienkou byť trochu iná, ponúknuť klientkám niečo, čo nie je v každom salóne.. na rozhodnutie má ešte čas, tie pomaturitné nadstavby nemusia byť zlá voľba a potom samozrejme kurzy. Chémia s matikou by boli naozaj trápením. Som za to, aby robila niečo, z čoho bude mať potešenie a nie stresy.