Vysoká škola popri materskej

newmoomy
26. jún 2024

Ahojke, chcela by som sa Vás opýtať tie ktoré ste robili VŠ popri materskej. Ako ste to zvládali ? Nemali ste stres ?
Rozmýšľam nad tým že si urobím VŠ teraz popri materskej keďže prvý pokus nevyšiel skrz tehotenstva a daný obor sa nedal študovať externe. Postupom času tak rozmýšľam žeby som sa opäť na to dala. Mám dve deti jedno chodí už do škôlky. Úprimne ešte obor nemám vybratý len tak rozmýšľam… no chcela by som aspoň nieco ajked viem že to nebude jednoduché sa opäť dostať do toho.. keďže určite nikto nečaká na mňa ako matku dvoch detí s otvorenou náručou bez VŠ v práci.
Ďakujem za akýkoľvek typ/ radu ako si správne vybrať atď.

i_vu_li_cek
26. jún 2024

@newmoomy Ahoj, ja som neštudovala diaľkovo, ale na skúškach som sa občas stretávala s externistami. Boli medzi nimi aj mamičky na materskej. Z tých krátkych rozhovorov, ktoré sme mali, som usúdila, že sa to v pohode dá zvládnuť, ale určite záleží aj od odboru (my sme mali učiteľstvo cudzieho jazyka). Tiež mali z môjho pohľadu zjednodušené štúdium, napr. nepísali zápočty, len boli rovno pripustení k skúške a tak.

kabinka11
26. jún 2024

@newmoomy Študovala som externe technickú školu. Keď som končila, dcéra mala 18 mesiacov. Bolo to náročné, muž bol v tom čase na pol roka v zahraničí. Keď na to spätne pozriem nechápem ako som to zvládla.

dorottka
27. jún 2024

Dam ti odpoved, ktoru tu roky sledujem vzdy pri takej otazke - ziaden problem, zalezi, aku mas podporu muza a rodiny, ak dobru, nic ta nemoze zastavit.

dorottka
27. jún 2024

@kabinka11 wow, klobuk dolu, to je nieco nenormalne, co clovek vie zvladnut, ked chce a/alebo musi 👏