Mamičky viete mi poradiť nejakú VŠ v TT, ktorá je vhodná na štúdium popri MD?
A aký odbor by ste v dnešnej dobe odporúčali, ktorý bude mať potom najlepšie uplatnenie v praxi?
Nakoľko doteraz som robila väčšinou v gastre alebo kancelárske práce v skladoch. Po MD by som chcela už nejakú serióznu prácu.
Chcela by som začať so školou budúci rok, to budem mať 30, čiže najvyšší čas 🙈😅
Podľa mňa je divné si vyberať VŠ len podľa toho čo by si zvládla popri MD. Však ťa to musí baviť, lebo ak ťa škola baviť nebude tak potom nebudeš zvládať ani tie "ľahšie" odbory.
@niksiy presne tak, veľa ľudí má ľahké odbory a robia to, čo autorka doteraz, lebo s tým nenašli uplatnenie alebo je to odbor odveci. A bude zase tam , kde na začiatku, len o pár stoviek eur za štúdium ľahšia
no jednoznacne to treba premysliet, lebo tiez by som asi nechcela studovat nasilu nieco, co potom aj tak pravdepodobne vzdam a moje "usilie" tak vyjde navnivoc :D. a hlavne to ide do penazi. ale tak zakazdym sa oplati investovat do vzdelania, to je predsa jasne 🙂 len ci na to ta matka ma cas popri dietatku, to by ma zaujimalo. :D
@kvetinka75 strednú mám obchodnú akadémiu. Potom som na Komenského študovala slovenský jazyk a literatúru a slovanské jazyky a literatúru prekladateľstvo, ale to som bohužiaľ nedokončila. Jazyky ma bavili, ale to sa externe študovať nedá
nad pedagogickou si nerozmýšľala? Vraj učiteľov je a bude veľmi málo.
@skusihu rozmýšľala som nad viacerými školami 😂 a práve to, že som strašne nerozhodná
ak ti budú liezť detičky a hlavne rodičia na nervy, nájdeš si prácu niekde v štátnej správe, v kancelárii. Plat sa odvíja od dosiahnutého vzdelania, tak hocijaký titul nezaškodí, či? 😀
@uprimnazienka a ako často chodíš do školy? A finančne to cca koľko vychádza?
Rozmýšľala som aj nad sociálnou kuratelou, ale to s uplatnením asi nebude ľahké a finančne asi tiež nič moc.. či máte niekto nejaké info/skúsenosti?
Ahoj prosim zacala si tento rok studovat? A ak ano tak co a kde? Ta socialna kuratela sa kde studuje? Vdaka.
to čo ,,letí,, teraz, nemusí o 10-15 rokov. Hlavne by ťa to malo baviť. Ťažko sa študuje odbor, ktorý ťa nebaví a robiť celú život prácu ku ktorej nemáš vzťah? VYhľadaj si všetky ponuky a zváž tie, kde ťa to bude najviac ťahať. Jasné, že zase nie také ako soc.práca a pod. Ale myslím, že veľa sa dá vybrať.
Strednú máš akú?