Dobrý večer, prišla som si sem pre radu ohľadom vysokej školy a jej poplatkami. Chcela by som mať tak zvaný gap year, čiže rok pauzu od školy. Prihlášku by som si podala na ďalší rok. Moja otázka znie, ak nastúpim na vysokú až na ďalší rok budem to mať ešte bez poplatkov? Alebo tým, že som ten rok vynechala budem si musieť za štúdium platiť? (nechystám sa na žiadnu súkromnú) ...Ďakujem veľmi pekne za odpovede
Ano, budes to mat bez poplatkov.
@mikadooo nie je to nahodou len do 26 rokov?
Samozrejme, ak si este nestudovala, tak je jedno, ci zacnes študovať v 20, v 35 alebo v 55, mas narok na 3 roky bc a 2 roky mgr/ing studia bez poplatkov (alebo 6 rokov medicina atd).. vek s tym nic nema.. do 26 mas studentske zlavy napr. na dopravu a do 30 za teba pri dennom studiu plati zdravotne poistenie stat
@zuzuliennka1 myslím že je
Ak vies,na aku skolu chces ist, odporucam podat si prihlasku hned teraz a po prijati poziadat o odklad nastupu.ak su na danu skolu prijimacky, lepsie ich zvladnes teraz ako s rok "oddychnutou" hlavou.
@trema aha ano, takto. Nepamatala som si to presne
@janka4556 áno, @melanta má pravdu, pozrela som to ešte raz, blbosti som popísala. To, čo je v prvom príspevku, sa týka poistenia za študentov, nie bezplatnosti štúdia. Práveže pozerám, pozerám a nikde nevidím vekové ohraničenie 🤷. Takže máš pravdu, ak autorka predtým neštudovala žiadnu inú vš, pravdepodobne môže začať štúdium v akomkoľvek veku 🙂. Pôvodný príspevok mažem a ospravedlňujem sa za nepodložené info. Tu asi najrelevantnejšie info, žiaden vek sa tam nespomína: https://www.minedu.sk/skolne-na-vysokych-skolac...
@janka4556 skus ísť na študijné oddelenie