Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či na VŠ financie,ekonomika, manažment je dobré gymnázium alebo skôr stredná škola ekonomicka.Moja dcéra je 9-ačka a nevie sa rozhodnúť či na gymnázium alebo ekonomickú pretože by veľmi chcela gymnázium ale nevieme či by bol presun na ekonomiku, manažment VŠ vhodný a taktiež uplatnenie po VŠ či by to nebolo ťažké začať na sebe pracovať s manažmentom a gymnázium , ekonomická stredná škola ju neláka kvôli prístupnosti.
@karinnovakova1 ja som sla z gymnazia na EUBa a nemala som s tym nejaky problem. je tam vela matematiky, ktoru gymnazisti ovela lepsie chapu, pretoze ucivo na VS nadvazuje na to z gympla. na druhej strane sme my, gymnazisti, museli dobiehat uctoovnictvo, ktore ti z napr. obchodnej akademie mali v malicku. toto som asi ja tak vnimala ako najvacsie rozdiely. zvysok si treba proste odsediet a postudovat. co sa tyka uplatnenia po VS, nikto nehladel na strednu skolu, zaujimala ich VS a hlavne pracovne skusenosti. mnoho mojich spoluziakov dostali TPP vo firmach, kde brigadovali v posledných rocnikoch.
Moje divna stredna skola textilna, ktera uz ani neexistuje byla ukoncena VS na ekonomce v Brne..a nikdo strednu skolu teda urcite neresil
Gymnázium ju dobre pripraví na takmer každý odbor, aj keby si svoje uplatnenie v budúcnosti v priebehu času rozmyslela. My sme na gympli mali dosť ekonómie aj matematiky.
@karinnovakova1 ale pravdaze je gymnazium uplne ok. Polka z nas na vysokych skolach ma spoluziakov z hocijakych podivnych strednych skol a zvlada.