Bol to vždy môj sen. Plánujem ísť na univerzitu Komenského. Máte niekto skúsenosti alebo o niekom viete? Sú tam podľa Vás veľké šance na prijatie? Tým myslím, či sa sem vôbec nejaký ľudia hlásia 😀 Nemyslím si že zrovna toto by chcelo študovať veľa ľudí.
Moja dcéra tam študovala. Má strednú školu umeleckého zamerania a následne chcela pokračovať na VŠ. Skúsila aj VŠVU, ale tam sa nedostala. Študovala len čiste výtvarnú výchovu, ale tiež by som odporučila dvojodborové štúdium s nejakým iným predmetom, lebo ak chceš učiť, uplatnenie len s výtvarnou výchovou môže byť problém.. Napríklad kombinácia s angličtinou by mohla byť fajn pre následné uplatnenie. Dcéra nepracuje v odbore, po ukončení školy sa vybrala iným smerom. Nejakú žiadosť si poslala aj do školstva, ale ani sa jej neozvali. Ale celkovo ani moc pracovných príležitostí v odbore nebolo.
Čo sa týka štúdia, bola spokojná, veľa času jej zabrala hlavne príprava výtvarných prác.
@zaba21 Aj ja mam školu zameranú na umelecku činnosť .Čo take mala vlastne v portfoliu? Lebo nemam tušenia čim ich zaujať..najviac
@zaba21 A ked chcem viac odborov..tak mam ist na vytvarnu edukaciu v kombinacii s niečim? Lebo to som si všimla že je niekde čisto vytvarna...a potom napr. Vytvarna edukacia kombinovana napr. s historiou,slovenčinou
Ak chceš pracovať v škole, jednoznačne si zo vezmi v kombinacii s jazykom, slovenčina, angličtina. Čisto s výtvarnou je uplatnenie na bežnej škole ťažké. Výtvarnú učia často nekvalifikovani, je iba na ZS, na gymnáziách sa učí predmet Umenie a kultúra, ale to je minimum hodín a učia zo zvycajne dejepisari alebo neodborne.
Možno ist na ZUS, alebo na umeleckú školu potom učiť ešte.
S prijimackami poradím len toľko - nájdi si, akou formou a kedy majú DOD (možno online?) a ak nemajú, informuj sa na študijnom oddelení.
@hettinka takže mi skor odporucate slovensky jazyk namiesto dejepisu?
Určite áno, radšej Sj, Aj. Alebo informatiku.
By si sa cudovala kopec ludi sa tam hlasi Ale aj vela beru. Vacsinou to neplanuju robit chcu len titul. Ak chces byt ucitelka tak si zober aj nejaky iny predmet lebo inak to nema zmysel nebudes mat odpracovanych dost hodin jedine zeby si robila na umeleckej skole a tam zas tiez hocikoho nezamestnaju. Robia sa talentove skusky Cize ak vies kreslit tak šance mas dobre. Mala by si aj vediet vela z dejin umenia. Hlasi sa tam kopec ludi z umeleckych skol ktori sa nedostali na VSVU.