Vysoká škola - minimálny počet kreditov

jsbb
20. jún 2023

Ahojte, co sa stane ak na VS je minimalny počet kreditov 40 q mala by som 39. Vylúčia ma?

janai1
20. jún 2023

@jsbb samozrejme, že áno. 39 je menej ako 40

jeennyv
20. jún 2023

Za rok ci cele studium ? Ak za rok tak na druhy rok si priberies predmet, predmety a dorovnas…my sme mali za cele bc studium mat 180 kreditov cize to na rok vychadzalo ze musis mat 60, ale mala som tak, ze napr 1.rocnik som mala 65 a potom uz menej sa to da nakombinovat

lindous
20. jún 2023

Áno, ak máte mimum za rok 40 (aj sme tak mali) tak ak nedosiahneš, si vylúčená.. Tých priemerných 60 sa dá tak, že jeden rok menej, druhý viac, ale minimum podliezť nemôžeš

kikushaa
20. jún 2023

Ja som to tak mala, aj mi prislo vylucenie, napisala som odvolanie predlzovala som studium kvoli erazmu a predmety mi nadvazovali na sebapo semestroch. Takze ten posledny rocnik nadrabajuci som nemala dostatocny pocet kreditov.

jeennyv
20. jún 2023

som mala jeden rok 59 a problem nebol nikto ma nevylucil…neviem ako je to teraz ale kredity sa naplnali za studium cele nie rok a napr cez bc a mgr posledny semester sme mali len zaverecnu pracu co mala 20 kreditov a inepredmety nie

o__o
20. jún 2023

Ano.. ale skus napisat na studijne, mozno sa da na niecom dohodnut

janai1
20. jún 2023

@jeennyv na UMB napr. musíš každý rok splniť minimálny počet kreditov

jeennyv
20. jún 2023

@janai1 tak musi napisat aka skola, lebo asi to bude vsade inak

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindous
20. jún 2023

@jeennyv 59 je viac ako 40, takže je to úplne v poriadku, to je ten minimálny počet, vyplýva to z kreditoveho systému, ktorý je všade rovnaký, len to možno niekde nekontrolujú každý rok, neviem, no mali by, na UK a STU tiež určite áno, dokonca aj po prvom v zimnom semestri musí byť viac ako 15... Tých 60 je len odporúčaný priemer, aby to vyšlo na celé štúdium tých 180, ale nie je to minimálny počet

jeennyv
20. jún 2023

@lindous nam nikto neurcil kolko je pocet na rok ˇ180 za bc a dovi ta nik neriesil ci si dal 40 rok a potom 80 dalsi rok ci 100 atd…ved mas povinne povinno volitelne este aj telesnu no sport volbu atd plus bc mala 20cca a ked si mal dost kreditov okrem povinnych su nemusel nic chodit ziadne volitelne ked nespravis skusku prenasas predmet kredity ti budu chybat..za mna je to od skoly