Ahojte , potrebujem radu a vaše skúsenosti.
Oplatí sa vysoká škola manažmentu? Uplatnili ste sa? Ak áno kde?
A ktorá škola je najlepšia?
Ja rozmýšlam o univerzite v žiline na fakulte FRI(manazment)...alebo v Nitre na fakulte manažmentu
Do bratislavy sa mi moc nechce. Ktorá škola sa dá zvládnuť?
Alebo sa vykašlať na manažment a ísť na istotu na účtovníctvo?
Vopred vám ďakujem.
@alzbedka ja som čakala rok po strednej, ďalší rok.. a takto to išlo ďalej a ďalej. Teraz mám 23 rokov a veľmi ľutujem, už som mohla mať Bc a začínať inžiniera. Áno manažment je také všeobecne niečo kde by si uplatnenie mala chytiť a v dnešnom svete kde žiaľ sa ide buď to cez titul alebo známosti (u nás mladých) by som sa ja bez VS neobišla (vyštudovaný gympel).
Prajem veľa šťastia s výberom..
@alzbedka a na strednú školu akú? A prečo práve takú si si vybrala? Áno, ťažko je v 18 rozhodnúť sa, čo chce v živote človek robiť. Ale minimálne učrite máš (alebo mala by si mať) predstavu, čo ťa baví a na čo by si mala nadanie. No a toto spoj s predstavou, v akom odvetví sa zároveň dá nájsť uplatnenie a aj slušný zárobok (ak nie hneď, ale časom a praxou). Okrem toho, neboj sa, že teraz si vyberieš VŠ a prácu, ktorá ťa za 10 rokov nebude baviť. Poznám veľa ľudí, ktorý sa v 30-tke rozhodli urobiť radikálny krok a úplne zmeniť profesiu. Kto chce, dokáže meniť veci aj v neskoršom veku, netreba sa báť, že to čo si vyberieš teraz, musíš zákonite mať celý život.
@alzbedka prečo myslíš, že účtovníctvo je istota? Ja poznám viac absolventov VŠ účtovníctvo a väčšina z nich robí rádové účtovníčky vo veľkých firmách s priemerným platom. Za to poznám dosť samostatných účtovníčok, čo majú svoje s.r.o. aj zamestnancov a nemajú účto vyštudované na VŠ.
No a čo sa týka toho manažmentu. Ja nemám VŠ žiadnu, roky som robila manažéra (a nemyslím tým vedúcu zelovocu). teraz ako živnostník trénujem a koučujem manažérov vo firmách, koučujem podnikateľov. V mnohých odvetviach sa ľudia posúvajú na manažérske pozície nie kvôli škole, ale vďaka schopnostiam, osobnosti, charaktere. Takže otázne je, čím sa chceš živiť a podľa toho si vyberaj, nie podľa toho, čo je istota, lebo vieš ako sa hovorí... 😉 (že istota sú len smrť a dane)