Vysoká škola - internát

24. sep 2024

Ahojte, bola som v inom meste na strednej škole na internáte 4 roky, teraz som, celkom prirodzene, na vš v inom meste ako odkiaľ pochadzam. Nemam s rodičmi dobrý vzťah väčšinou sa hádame no keď som preč stále sa mi je smutno za domovom. Bolo to tak na strednej škole, je to tak aj teraz. Prečo sa to deje ? S rodičmi určite donekonečna bývať nechcem a chcem sa osamostatniť hneď ako sa bude dať, no prečo mi stále chyba domov a už za 5 rokov si neviem zvyknúť na to, že prakticky doma nebývam?

euka210
24. sep 2024

Je to asi normalne...lebo si daleko od nich, nehadate sa vtedy a urcite mas aj dobre spomienky na domov a tie sa vynaraju, ked si prave prec od domova.
Ja tiez casom zabudnem aka je moja mama a pridu tie pekne spomienky na chvile s nou...ale pride k nam na par dni a na druhy den uz mam na nu nervy a chut ju poslat prec. Moj manzel take voci nej nema...on ju stale nemusi. Rovnako ja som len negativne vnimala svokra, lebo som ho poznala len uz ako alkoholika...manzel mal s nim vela dobrych spomienok ako dieta, kym nezacal pit...takze ked svokor zomrel citil to inak ako ja.

egonsk
24. sep 2024

ked si najdes dobreho kominara, rodicia ti uz nebudu tolko chybat 😉

andrejiik
24. sep 2024

Mozno by si mohla skusit pokecat so psychologom 🙂

autor
25. sep 2024

@andrejiik je to niečo čo by s ním trebalo riešiť ?

hendikep
25. sep 2024

podla mna je to normalne, mozno Ti nechybaju priamo rodicia ale domace prostredie, kamosi … ja som bola tiez taka, 6r na VS , doma som bola skoro kazdy vikend … 80% spoluziakov ostalo zit v BA, a ja som sa po skole vratila byvat do rodneho mesta, po VS sa mi tu vratili kamosky - spoluziacky zo ZS a teraz nase deti chodia spolu do skolky… mne sa taky zivot paci. Jedine politicka situacia ma nuti prehodnocovat ci ma zmysel tu zit.

diskuterka22
25. sep 2024

Podla mna je ti mozno luto, ze s rodicmi nemas lepsi vztah. Mozno ti chybaju svojim sposobom oni?

autor
25. sep 2024

@diskuterka22 kto vie, možno áno avšak oni si nemyslia že mame zlý vzťah, ich správanie im príde v poriadku a tak sa meniť nebudú

andrejiik
25. sep 2024

Podla mna ano. Odchody z domu su narocne. clovek si ani neuvedomuje co vsetko za tym moze byt. Urcite by ta naviedol na nejaky novy pohlad a pomohol pochopit, preco sa tak citis. A minimalne bdues mat aspon v sebe viac jasno.

podbel2512
25. sep 2024

Ja by som ani odvahu nemala nato ist niekde na intrak.