Ahojte, potrebujem radu ohľadom dochádzania na vysokú školu. Rozhodla som sa ísť študovať na vysokú školu do prvého ročníka. Študovať idem do Bratislavy, ale bývam v Nitre. Dochádzal už niekto takto a dá sa to vôbec byť na čas a stíhať to každý deň? Je to denné štúdium a dôvod, prečo nechcem ísť na internát resp. presťahovať sa do Bratislavy, je ten, že už bývam sama v Nitre a mám tu aj nejaké záväzky ohľadom bývania tiež mám už 22 rokov.
ja som vozila 60 km dcéru do školy... po roku som toho mala dosť.
80 km dochádzať a je jedno kde - či do školy alebo do práce - je veľa....
ešte možno keby si chodila vlastným autom a nebola odkázaná na spoje - to je tiež určitá výhoda.
@xkarolina ja cestujem denne na vš 90km tam, 90km naspat a zvladam to ...je to cesta dva x vlakom a dva x autobusom, vsetko sa da...a to si aj privstanem kvoli tomu cize to nemas az tak zle..
z NR do Ba to rano verejnou dopravou budes mat realne 1,5 hod, v tom lepšom pripade , moznoze 1:40 ked budu plne cesty.
o 6:00 z domu, na bus , busom do BA, potom mestska v BA..... riadna pakaren
.....
to iste naspat
vazby so spoluziakmi ziadne, ak budes potrebovat vypracovat zadania, budes zit len online.....
len pls nenapis, ze to bude technika, lebo sama v prvom rocniku zadania nedas ..... nebudes vediet ako ....
za mna nie, aspon nie v prvom ci druhom rocniku.... potom uz ano, rozvrh budes mat 3-4 dni v tyzdni.
Ja som takto dochadzala. Ale len posledný ročník. Bolo to pohode
@jankajanka13 môžem sa spýtať, máš nejakú zľavu na cestovné ako študent VŠ? Syn tiež zvažuje dochádzanie - 80km (55 min. autobus + 10 min. MHD), to podľa mňa vôbec nie je také strašné..
@detskytovar zlavu mam s kargou ISIC kde dostanes znamku myslim ze za 10 eur a plati rok, avsak vlaky su zadarmo, rychliky tiez ak kupi dost skoro, bus je zlava a mhd by mala byt tiez zlava, v niektorych krajoch su IDS integrovane dopravne systemy napr moja sestra na strednej ale plati aj pre vš, sa vozi za 18 eur mesacne kolko chce a kolko x chce v Ziline a to vo vlaku, buse a aj mhd
@jankajanka13 ďakujem 🙂
@xkarolina zalezi aj aky budes mat rozvrh, skola vacsinou zacina od 7.30 - 8.00 to je najskor.