Vysoká škola, deti a práca

30. aug 2024

Je tu niekto kto študuje minimálne rok na VŠ,najlepšie odbor predškolská a elementárna pedagogika alebo vychovavatelstvo... ? Chcem vedieť aké je to náročné a ako sa to dá zvládať? Ďakujem za pribehy mamičiek,ktoré sa nato dali

anjelicek26
30. aug 2024

Studium a deti - narocne, ale da sa
deti a praca - narocne, ale da sa
praca a studium - narocne, ale da sa

studium - praca - deti - je uz skutocne o hubu... ani jedno s toho nebudes stihat poriadne... a ano mala som dieta popri studiu, ale pracovat este k tomu, ked jej isli zuby a cele noci som sa ucila, to fakt nie...bola som rada, ze to v tej dobe potiahol cele muz...

autor
30. aug 2024

@anjelicek26 študovali ste tento odbor?

shakes
30. aug 2024

Ja nastupujem od septembra mám 2 deti a 2 práce takže som zvedavá ako to budem zvládať 🙈🙈.

autor
30. aug 2024

@shakes aký odbor a kam?

shakes
30. aug 2024

Predškolská a elementárna pedagogika UK Komenského Bratislava. Takže sama som zvedavá ako to budem zvládať. Ale dúfam že to nejako dám . Muž mi bude pomáhať s deťmi aj s domácnosťou takže verím že to pôjde.

domak2
30. aug 2024

Mam 2 deti, prácu na polovičný, študujem dva dni v týždni a zvládam to vynikajúco, okrem bordelu v byte, roztecenych nervov a ze si nič nepamätám 😅

autor
30. aug 2024

@domak2 na akej škole?

domak2
31. aug 2024

Študujem v uk, nič náročné.

kasokri
31. aug 2024

Študujem na Po univerzite-áno je to náročné ....😔

martinadomianova
31. aug 2024

Moja mama študovala iný odbor na škole v Ostrave. Úprimne, doteraz netuším ako to všetko stíhala. 3 deti, domácnosť, práca, štúdium. Ale zvládla to.

kate_cs
31. aug 2024

Ja nastupujem od septembra- primárna pedagogika na UK, ale rozširujúce štúdium, teda 2 roky.
Práca, dve malé deti ktoré chodia do škôlky a štúdium. Ja vidím jedine problém v logistike, keďže nie som priamo z BA, ale zvládlo to veľa iných žien, prečo by som nemala ja. Nemám stres z toho.

shakes
31. aug 2024

@domak2 môžem sa opýtať študujete UK Komenského predškolskú a elementárnu pedagogiku? Ďakujem

domak2
31. aug 2024

@shakes nestudujem na uk ale v uk. 😁 Úplne iný odbor☺️

brona235
31. aug 2024

Ja nastupujem do 3 rocnika momentalne. Sice iny odbor, ale VS. Mam 3 deti. Najstarsi piatak, mladsi ide do druhej a mala do prvej triedy. Takze sa s tymi dvoma treba ucit. A popri tom vhodim na 12ky. Denne, nocne, vikendy, sviatky.
Je to narocne, no ja sa riadim heslom: zaklad je mat v pici...
Nechap ma zle, len ja sa nestresujem pri malickostiach a to mi dost pomaha.

evansova
31. aug 2024

Ak clovek nieco naozaj chce a urobi pre to maximum, dokaze to. Ja som z denneho studia odisla po prvom roku. Maturovala som na odbornej skole a chybali mi vedomosti z matematiky, fyziky, chemie, ktore sme mali malo, alebo vôbec. A to som bola premiantka. Vydala som sa, porodila tri deti, ale skola mi pokoj nedala, trapilo ma, ze som to nezvládla. Tak som si podala prihlasku a zacala sa učiť. Do prijimaciek som to celkom slusne zvladla a keď mi oznamili, ze ma prijali, pokracovala som v uceni, matematiku som mala s ucitelom. Uz vtedy som si vyhradila cas na ucenie, dve hodiny denne od 18. do 20. Ak som pre nieco nemohla, venovala som ucenie viac casu v nasledujucich dvich dnoch. Matematikau a chemiu som spravila v predtermine, prva dvojka, druha jednotka. Aj v dalsich semestroch som najtazsie skúšky robila ako prvé. Skoncila sim v riadnom termine, s cervenym diplomom.
Neboj sa toho, zvladnes to, len si starostlivo rozdel cas a dodrziavaj ho. Urcite budes mat uspech.

xmamalea
31. aug 2024

Dieťa, dve práce, druhé na ceste, robím si Bc. Predškolská v TT... Nájsť si režim a systém a nevzdávať sa, držím palce 🙏

kaktusik007
1. sep 2024

no je to na hubu, ale da sa. Deti som si nastastie naucila samostatnosti - takze staci nechat maso v chladnicke a su schopne si ho dat na gril a spravit obed. Ale teda ja som samozivitelka, ak by boli deti mladsie - nie schopne sa o seba postarat typu spravim si polotovar, nemohla by som studovat. Maju 13 a 14. Co sa tyka domacnosti - nechci vidiet ten neporiadok co je v byte ked mam skuskove. Proste priority, riesim vysostne iba velmi dolezite veci. Ono je to aj o tom. ako v prioritach mas proste skolu - ja ju mam velmi vysoko, takze napriklad vysavanie pocas skuskoveho fakt neriesim a okna som umyvala ako mi zacali prazdniny 🙂 Je to na prasky miestami, ale da sa.

na druhej strane - menila som pracu, prave kvoli VS, hned ako ma na nu zobrali - bolo mi jasne, ze tam by som absolutne nemala sancu - pristup od vtedajsej nadriadenej brutalny a nemohla by som ani jeden piatok do skoly a aj vikendy by pindala ( raz mesacne som robila cez vikendy vtedy) Takze aj toto je dolezite. Teraz mam pracu, kde mozem proste do prace neprist, lebo mam VS - poskytli mi aj 5 dni volna na studium, aj mam moznost si vymeskane hodiny v praci nahradit. Neskutocne odlisny pristup a som zan velmi vdacna.

jj_anka
1. sep 2024

@kate_cs ja druhý ročník, držím palce

maribell
1. sep 2024

Ja som predškolskú vyštudovala s dvomi deťmi + tretie počas štúdia. Teraz pokračujem v mgr - primárne vzdelávanie.
Zvládnuť sa to dá. Za mňa je dôležitá podpora v rodine. Ale nebola som tam jediná s deťmi a prácou. Ani ty nebudeš, neboj 🙂.

autor
1. sep 2024

@kaktusik007 ide o prácu v školstve v ktorej je takýto prístup?

kaktusik007
1. sep 2024

ano, pracujem v skolstve a studujem externe specialnu pedagogiku na UKF

kate_cs
1. sep 2024

@jj_anka ďakujem ❤️ ja už aj učím, tak to bude zaujímavé skombinovať, ale nemám veľmi na vyber, keď chcem ďalej učiť, len sa zaťať a dať to.

jj_anka
1. sep 2024

@kate_cs aj ja

sona_117
1. sep 2024

@xmamalea ahoj ja nastupujem tento rok do tt na externe . Ako si zvladala skuskove ? Ako ste to mali?

hara_vara
3. sep 2024

@shakes a si zdravá?

shakes
3. sep 2024

@hara_vara zatiaľ áno🤣🤣

hara_vara
5. sep 2024

@shakes ✌️😄