Dobrý deň,
potrebovala by som poradiť alebo aspoň nejaký váš názor. Tento rok mám posielať prihlášky na výšku, ale neviem sa rozhodnúť. Mojím snom je pracovať v lábaku a hľadať liek na rôzne choroby. Aký odbor by ste mi odporučili?
medicina určite nie... to je zbytočná a komplikovaná cesta, ked slečna vie, že chce robiť v labáku... takže skôr tá farmácia, prípadne biochémia, molekulárna biologia, prípadne si dobre pozrieť ponuku jednotlivých odborov na prírodovedeckých fakultách a potom si zájsť na deň otvorených dverí, osloviť nejakých študentov tých daných odborov a viac sa popýtať
@peggy0296 Ale moznost to je, ale ako pisete farmacia je asi najrozumnejsia cesta.
chemicko technologicka fakulta este funguje? za mojich cias tam brali bez prijimaciek, zisti ci sa tam da dostat. prihlasku si podavaj na viac smerov a potom sa rozhodnes ked budes nastupovat aj podla dojmov a ci ta zoberu
Pozri si odbor Biomedicinska fyzika na matfyze
Možno biológia,tam sa po bc rozhodneš čo dalej
@laborant123 laboratorne vysetrovacie metody v zdravotnictve https://fzsp.truni.sk/otvarane-studijne-programy
@laborant123 leboratorne metody urcitenie, skor prirodovedecka fakulta biologia, biotechnologie...
Za mna najlepsia STU chemicko technologicka. Cista biologia je nezmysel, to ta do labaku nebudu chciet zobrat. Medicina a farmacia rovnako nie, kedze su príliš narocne a zamerane na nieco ine ako pracu v labaku. Vysetrovacie metody su zamerane na krv, moc.. atd..
@laborant123 Medicina/Farmacia