Vysoká škola - architekt

mravciarnkubivky
8. máj 2024

Dobry deň cgcem sa opýtať či môžem ísť z hocijakej strednej školy (napríklad mechanik počítačových sietí) na vysokú školu architekta? Lebo prijímačky na stavebnú školu mi nevyšli a neprijali ma. :(

aeruginosa
8. máj 2024

Ak mas maturitu a prejdes prijimackami, tak mozes ist na hocaku VS. 🙂

mravciarnkubivky
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
8. máj 2024

@mravciarnkubivky úprimne, neprešiel si prijímačkami na strednú stavebnú školu, ak nezacneš pracovať na sebe, neprejdeš ani na prijímačkach na stavebnú fakultu. A keby brali bez prijímačiek, v prvom ročníku je obrovské sito, kde do druhého ročníka nepustia vysoké percento študentov. Keď vidím tú gramatiku a pojem ako vysoká škola architektúra, tak naozaj odporúčam osloviť rodičov, nech riešia doučovanie a ty učiť sa učiť sa učiť sa. Je to veľmi ťažká vysoká škola.

aeruginosa
8. máj 2024

@mravciarnkubivky ano, na VS…neviem teda, ako je to na architekture, ale vseobecne na kazdu VS plati, ze musis mat maturitu - jedno z akej skoly a vyhoviet ich podmienkam prijatia a tie su rozne, to si potom neskor nastudujes … Takze je uplne jedno z tohto hladiska, aku budes mat strednu.

mravciarnkubivky
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martul
8. máj 2024

@mravciarnkubivky no samozrejme, kde inde. Prosím ťa, nechcem ťa uraziť ale... trošku si nechápavý/vá, okrem toho, že nedokážeš napísať jednu pochopitelnú otázku.

melanta
8. máj 2024

@mravciarnkubivky beriem späť čo som napísala. Stavebná fakulta nie je pre teba. Pri všetkej úcte, to aké odpovede dávaš ťa úplne diskvalifikuje na to, aby si zvládol tak náročnú vysokú školu. Ty nevieš položiť ani obyčajnú otázku a evidentne nechápeš, čo ti píšeme.

mravciarnkubivky
autor
8. máj 2024

@martul prepáčte mi za gramatiku viem písať, mal som jednotky zo slovenského jazyka. Gramatické chyby čo som urobil bol to iba preklik.

mravciarnkubivky
autor
8. máj 2024

@melanta chápem čo mi píšete, prepáčte mi za moju gramatiku uznávam že som to napísal ako nejaký negramotný chlapec.

melanta
8. máj 2024

@mravciarnkubivky nejde iba o gramatiku, ide aj o chápanie toho, čo sme písali. Tie 2 tvoje odpovede, ktoré si vymazal, to bolo fakt úplne mimo. Brutálnu matematiku treba mať, na nej v prvom ročníku vyhodia zo školy kopec prvákov. A všeobecne je to po medicíne asi s právom najťažšia vysoká škola.

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petronelag
8. máj 2024

@mravciarnkubivky Tam sa robia aj talentové skúšky, či má nato predpoklady nakresliť, na prijímacie skúšky sa treba doučiť, lebo ich neurobí.

estellas
8. máj 2024

@mravciarnkubivky Mám v rodine architekta. Myslím, že tam mali prijímačkách talentové skúšky. A podmienka podania prihlášky je maturitná skúška. Hovoril že je tam veľmi ťažká matematika. Najlepšie je ísť z gymnázia na architektúru. On išiel zo strednej stavebnej a zvládol to ale musel chodiť na doučovanie z matematiky.

viestta
8. máj 2024

@mravciarnkubivky na arvhitekturu potrebujes dobru matiku, ked pojdes na stavebnu (okrem toho aby si bol dobry aj vo vytvarnej aby si spravil talentovky), na architekturu na VSVU hlavne mat vytvarny talent

vanilkovazmrzka
8. máj 2024

Neprijali ta na stavebnu a myslis ze lahsie sa dostanes na architekturu? 😅 ved tam sa robia talentovky