Vysoká škola a uplatnenie

13. sep 2022

Ahojte, ja dcére neviem poradiť keďže ja by som ani jedno z toho neštudovala, nevidím v tom uplatnenie. Avšak jej peniaze a jej čas, no nevie sa rozhodnúť medzi 2 študijnými programi. Ktoré má podľa vás väčší zmysel? Oboje by ju bavilo.
Kynológia alebo vzťah človek – zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii
1.
absolventi sú schopní vykonávať činnosť kynológa v špecializovaných veterinárnych zariadeniach, v štátnych a v samosprávnych orgánoch, hlavne v Policajnom zbore, v armáde, v železničnej polícií, v colnej správe, v súkromnej bezpečnostnej strážnej službe, profesionálneho cvičiteľa psov, profesionálneho kynológa v poľovníckych združeniach, profesionálneho kynológa v špeciálnych združeniach záchranárov a pre špeciálne účely pre občanov so zdravotným postihnutím, rozhodcov výkonu psov v služobnej a poľovníckej kynológií, posudzovateľov exteriéru psov, kontrolovať stanovené podmienky na výstavbu a prevádzku karantén a útulkov pre psov, pôsobiť pri ochrane zvierat a prírody.
2.
po ukončení štúdia sa môžu uplatniť predovšetkým: v pedagogických zariadeniach (školy, materské školy), klinikách a rehabilitačných centrách, geriatrických ústavoch (domovy dôchodcov a domovy opatrovateľských služieb), zariadeniach na výkon trestu a forenzných resocializačných zariadeniach, zariadeniach pre drogovo závislých (podpora pri odvykaní a resocializácii), zariadeniach na vzdelávanie a poradenstvo pre chovateľov zvierat pri zaobchádzaní so zvieratami (zaobstaranie si domáceho zvieraťa, problémové zvieratá, právne otázky, a pod.), vo vedeckých ustanovizniach, ktoré sa zaoberajú otázkami vzťahu človek – zviera a využitím zvierat, v poradenskej praxi v súvislosti s otázkami pri výbere domáceho zvieraťa, zaobchádzaní s ním a jeho chove, v organizáciách zastrešujúcich podniky, spolky a pod., ktoré sa chovom zvierat zaoberajú v najširšom slova zmysle a podobných zariadeniach pre verejnosť.

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nezabudka3391
13. sep 2022

moja kolegyna studuje kynologiu lebo chce ist k policii a cvicit psov....podla mna ta kynologia je lepsia ako to druhe

daren1
13. sep 2022

Skôr ako forma terapie, úspešnosť uplatnenia ako žena kynologická v PZ z dlhodobého hľadiska komplikovaná a neista

slovenka753
13. sep 2022

Otázka ma dcéra predpoklady byt dobra kynologicka? Ono to nie je len o tom mam rada psíky. Ma prirodzenú autoritu? Rešpektujú ju zvieratá? Ak to vystuduje co ma v plane robiť? Ísť k polícii? Alebo niečo iné? Co? A to druhe... Úplne neviem co to vlastne zmena ale otvorila by som si profesiu a kukla aké sú platy v takýchto pozíciách.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daren1
14. sep 2022

@uprimnazienka V súkromnej sfére sú predpoklady, snaha, talent ocenene, PZ je štátna správa a odvíja sa od tabuliek tam ti snaha, talent, sú nanič....

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz