Vysoká škola a lekár

8. sep 2022

Ahojte, nastupujem do 1. Ročníka Vš a zaujíma má či je možné pravidelne chodievať k lekárovi kvôli strojceku ktorého mám na druhej strane Slovenska. Či mi to budú učitelia tolerovat alebo mám jednoducho prerušiť štúdium. Chodí sa tam raz mesačne niekedy aj mesiac a pól. Viem, že som si mal hľadať školu s takým zameraním v blízkosti môjho doktora no presne ten odbor tu poblizku nebol. Čo by ste robili vy?.. ešte k tomu internát, ako to s ním funguje? môžem ho hocikedy opustiť ? Alebo čo mám robiť keď napríklad jednu noc tam nebudem, mám to dopredu nahlásiť? Rozvrh ešte nemáme čiže neviem presne povedat že kedy musím byt v škole a kedy nie. Prosím dajte mi vedieť čo robiť.

anjelicek26
8. sep 2022

To je jediny zubar na slovensku? Ved sa prehlas k zubarovi blizsie ku skole...ved co casovo precestujes a co to stoji penazi zbytocne a aj to chybanie v skole...

janai1
8. sep 2022

Chceš prerušiť štúdium kvôli zubárovi? To je vtip?
Buď si nájdi iného zubára alebo si dávaj kontroly v piatky, takmer žiadna VŠ nemá prednášky ani cvika v piatky
A nie na intraku je každému jedno či tam si alebo nie.

jajo1
8. sep 2022

tak pri vysokej škole by som si s tým fakt nerobila problém. Pokiaľ nemáš rozvrh, aj tak nič nenaplánuješ. Možno ti práve v ten deň vyjdú prednášky, ktoré nie sú povinné, možno budeš mať semináre, ktoré sa ti budú dať nahradiť inou skupinou, možno budeš mať vtedy voľno ... a možno sa bude dať termín u zubára prispôsobiť tak, že v škole to vôbec nepocítiš. Nestresuj, prerušovať štúdium kvôli zubárovi určite nie, vždy sa nájde riešenie, ako jeden deň v mesiaci navštíviť aj zubára. A internát určite nikto nerieši, si dospelý človek, si na internáte, si, nie si na internáte, tak nie si ... to naozaj nikoho nezaujíma. Dôležité je, že ho platíš.

gemerka17
8. sep 2022

Si ešte naučený ako dodržiavať pravidlá viac menej strednej školy. Oznámim ti radostnú novinu. Si dospelý a všetko sa dá vyriešiť. Pravidlá na VŠ neexistujú, všetko je to už o vzájomnej dohode. Ak v daný deň budeš mat zubára a teda nebudeš môcť prísť na hodinu, tak sa s učiteľom dohodneš. Môžeš ísť s druhou skupinou na seminár alebo tam pripadne nebudeš vôbec. Ty nie si povinný chodiť na prednášky a cvičenia, je to tvoja vôľa. Potom už záleží od učiteľa, či striktne tvoju prítomnosť vyžaduje (99% nebude). Tiež rozvrh na výške je dosť light oproti strednej škole. Isto budeš mat aj taky voľnejšii deň, tak si neplánujes na ten deň. Co sa týka intraku, znova platí to isté si dospelý a je to tvoja volba kedy tam prídeš, budeš a nebudeš. Nikomu nič neoznamujes.

autor
8. sep 2022

Ďakujem vám, trosku ste má zbavili stresu čo a ako no uvidíme ako sa to vyvinie. Prajem pekný deň.

kuba_art
8. sep 2022

@autor bežne som počas VŠ chodil k lekárom, ktorých som mal doma v Žiline a študoval som v Bratislave (architektúru) čiže nebolo to úplne ľahké a ten rozvrh som mal dosť plný ale proste neriešil keď som potreboval ísť k očnej tak som šiel, v 3 ročníku som mal problémy zo zubami tak som asi každý 2 týždeň chodil k zubárovi a to bola odvaha popri písaní bakalárky a konzultáciách zo školiteľom sa uliať ale nikto to neriešil, prešiel som a dovolím si povedať, že dnes 2 roky po dokončení školy som celkom dobrý architekt a nikto neriešil pri mojom štúdiu kedy som nebol na prednáškach alebo na cvikách + máš určitú možnosť každý semester vymeškať bez udania dôvodu podľa tipu školy asi 3 hodiny z každého predmetu ale to má každá škola a každý pedagóg inak, mal som docentov, ktorý nám povedali ak budete odovzdávať zadania tak mne je jedno či budete na hodine a ver mi po tejto vete na hodinu prišli len ty poctivý aj to len v prvom ročníku potom ich to tiež prestalo baviť keďže zadanie si každý aj tak doma robil a odovzdal čiže VŠ je úplne v pohode

viestta
8. sep 2022

Však nepôjdeš v ten deň na prednášky a cvika si nahradís. A internát je holubnik, môžeš prilietať odlietat kedy sa ti chce, nikto to kontrovat nebude.

autor
8. sep 2022

@viestta ďakujem.

evkamotka
13. sep 2022

Internat je holubnik, ved si dospely clovek.

My sme mali napr dve az tri ospravedlnene absencie a aj ini to tak mali. Stačí lo sa ospravedlnit ucitelovi. Semester trva tri mesiace, pri frekvencii tvojho strojceka pohoda.
Dalej nevies aky mas rozvrh, vobec nemusis mat skolu.
Dalej aj ini su chori ci maju doktorov, na vysokej sa ucitelovi ospravedlnis a vybavene. Niektori chcu potvrdenie od dr, zvycajne nie.
Neblazni, ze nestudovat na vs, lebo ti dva razy za srnester vychadza lekar

autor
13. sep 2022

@evkamotka ďakujem vám ❤️