Vylúčenie zo štúdia medicíny

21. aug 2023

Dobrý deň.
Naša dcéra momentálne ukončila druhý ročník všeobecného lekárstva v Bratislave. Teda presnejšie neukončila, pretože nespravila dve skúšky. Cez školský rok bola dvakrát neplánovane operovaná, ako naschvál, práve v čase skúškového obdobia. Do tretieho ročníka si môže preniesť maximálne jednu skúšku, viac kreditový systém nepustí.
Na študijnom jej povedali, že to mala riešiť skôr, lenže ona si zdravotné problémy neplánovala.
Moja otázka znie, je možné ročník opakovať?
Má s tým niekto skúsenosti?
Ďakujem.

amy2807
21. aug 2023

moj spoluzia z VS mal podobnu situaciu a ked predlozil lekarske potvrdenia tak mu dovolili opakovat rocnik, ale to bola ina fakulta a iny odbor..

sisa_s
21. aug 2023

@aeruginosa myslim, ze ty si v BA ze? 🙂

autor
21. aug 2023

@amy2807 tiež sme si mysleli, že to bude možné, ale vraj spätne nie. Pred skúškami sme si ale mysleli, že to stihne, o druhej operácii ani nehovoriac.

autor
21. aug 2023

@sisa_s ano, prečo? 🙂

sisa_s
21. aug 2023

Oznacila som jednu medicku z BA, mozno ona pomoze... ja viem, ze ak niekto nesplni kredity na postup do dalsieho rocnika, tak konci studium..znova len urobit prijimacky a dat si uznat predmety z 1.a 2.roc, ktore skoncila s dobrou znamkou...(ja som ale nestudovala v BA)

aeruginosa
21. aug 2023

@sisa_s ano, ano, dakujem za oznacenie.😊

Autorka, studujem v BA a zhodou okolnosti mam byvalu spoluziacku, ktorej sa stalo v podstate to iste v 2.rocniku. Neurobila biochemiu a fyziologiu, tym padom nesplnila podmienky pre postup do vyssieho rocnika a bola zo studia vylucena.
Musela ist opat na prijimacky, uspesne ich zlozit a potom si davala uznavat uz absolvovane skusky. Uznavaju sa u nas len tie s hodnotenim A-C, horsie hodnotene treba zopakovat (ak sa nic nemenilo). Dalej bude treba po prijati konzultovat so studijnym oddelenim, ci bude povinna chodit na vsetky alebo len vybrane cvika (to bude zavisiet aj od konkretnych ustavov) a ako to bude mat so skuskami a ich absolvovanim.
Cize odpoved na otazku je, ze opakovat rocnik moze, ale musi sa opat na skolu dostat cez prijimacky.

colsami
21. aug 2023

Ako hovori aeruginosa, opatovne ist cez prijimacky a potom si nechat uznat skusky. Tie skusky uznavaju ale len do urciteho casu (myslim ze je tam par rokov, mozno 5(?) kludne ma poopravte) a do tohto casu jej vsetky uznaju a moze defacto zacat tam kde prestala. Toto ale treba absolvovat cim skor, niekedy sa menia v priebehu rokov predmety/kredity a po dlhsej dobe mozno bude novy predmet, alebo iny pocet kreditov alebo iny predmet atd a nebude jej to vychadzat. Ak ju skola bavi a bol problem zdravotny dovod tak isto nech do toho ide. Ten rok dva nikoho o 10 ani 20 ani 30r nebude zaujimat, ze sa to "oneskorilo".

Mimochodom, to nemyslim v zlom, ale dcera je dospela, takze skor nez otazky rodicov na forach by mala naklusat v dobrej a milej nalade a vecne sa pytat na studijnom oddeleni, kde jej vsetky moznosti predstavia a mozu jej ponuknut nejake najlepsie riesenie pre nu, vramci toho, co sa da.

Drzim palce, to nic, zvladnete! 🙂

autor
21. aug 2023

@sisa_s
@aeruginosa
@colsami
Ďakujem Vám dievčatá.