Vylúčenie z vysokej školy a podanie prihlášky na inú školu

maj98
26. dec 2022

Ahojte, prosím vie mi niekto zodpovedať túto otázku?
Pred pár rokmi som skončila Bc. Potom som šla na mgr ale hneď na začiatku roka som zistila že som tehotná, rizikové tehotenstvo, tak som poziadala o individuálny plán, to mi zamietli a ja som ti potom neriešila, lebo som mala problémy sama so sebou atď. Potom mi na konci školského roka prislo rozhodnutie že som vylúčená zo štúdia nakoľko som nesplnila podmienky. Prešlo skoro 6 rokov a ja si chcem podať prihlášku na inú VS na mgr.
Moja otázka znie, či musím k prihláške predkladať toto potvrdenie o vylúčení zo štúdia, či to má vplyv na ďalšie štúdium?
Ďakujem za odpoveď

janai1
26. dec 2022

@maj98 nemusíš ale budeš si platiť keďže prekročíš štandardný čas štúdia

lindous
26. dec 2022

Ak ideš študovať denne, tak to bude mať taký vplyv, že už si si minula jeden rok, z tých, ktoré sú u nás zadarmo a posledný rok si budeš platiť školné, potvrdenie o vylúčení ku tomu nepotrebuješ, nikoho nezaujíma či ťa vylúčili alebo si sama ukončila alebo čo sa stalo...ak ideš študovať externe, platíš si tak či tak a je to úplne jedno 🙂

maj98
autor
26. dec 2022

@lindous
@janai1 ďakujem, chcela by som externé takže o platbu mi nejde, ide mi len o to, či nebudem musieť robiť prijímačky, alebo prípadne nejaké špeciality navyše 🙈

janai1
26. dec 2022

@maj98 ak to má VŠ v podmienkach tak áno, budeš musieť robiť prijímačky, to už záleží od fakulty

lindous
26. dec 2022

@maj98 tak to už záleží, presne ako je vyššie napísané, od podmienok danej univerzity a fakulty, u nás dokonca až podľa odboru... niekde robia prijímačky všetci, niekde nikto, niekde ich musia robiť tí, ktorí skončili na inej univerzite, niekde prijímajú bez nich len do určitej známky zo štátnej skúšky, niekde robia celkovo poradie len na základe váženého štúdijného priemeru za bakalárske štúdium... záleží tiež od kapacity a počtu uchádzačov...je to rôzne, musíš si to naštudovať konkrétne pre svoju fakultu a odbor, ale to vylúčenie a začaté magisterské štúdium s tým nič nemá, skôr budú pozerať na to skončené bakalárske...

tinkaro
21. feb 2023

Ahojte poradte prosim, syn neurobil skusky na VŠ prvy semester ani opravne, mame cakat na nejake vyrozumenie zo skoly..potrebujeme totis potvrdenie o ukonceni skoly na UPSVAR. Dakujem