Vyhadzovanie študentov na externom štúdiu

30. dec 2021

Vyhadzuje sa aj na externom studiu, alebo tam si studentov tak viac drzia, vyhodia len v najnutnejsom pripade a odpustia im viac nevedomosti skrz toho, ze si studium platia? Ma niekto skusenosti?

dskjhfdlkdjhl
30. dec 2021

Mozno by bolo dobre napisat o aku skolu sa jedna. Niekde je externe studium narocnejsie ako na nejakej inej skole prezencne.

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. dec 2021

@dskjhfdlkdjhl Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici.

kacena4
30. dec 2021

na UK vyhadzuju aj externistov - nie nevyhadzuju mas este jeden rok moznost si opravit znova absolvovat predmet az potom koncis kedze nesplnas kriteria

majkappp
30. dec 2021

Dúfam, že áno. O kvalite absolventa by nemala rozhodovať forma vzdelávania!

lindous
30. dec 2021

Z toho, že niekoho nechajú predlžovať štúdium má škola ešte viac peňazí 😅 oči sa prižmurujú skrz to, že študnet si ho platí na niektorých neslávnych súkromných VŠ bohužiaľ a určite sú vyučujúci, ktorí na externistov pozerajú, že to sú "len" externí, nechám ich na pokoji, ale pravidlom to nie je

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janai1
30. dec 2021

Na UMB vyhadzujú každého kto nesplní podmienky 😉 takže na to, že si externe sa vôbec nespoliehaj

dskjhfdlkdjhl
30. dec 2021

Len sa pekne uc, UMB nie je sukromna tlaciaren diplomov😉

mishka81
30. dec 2021

Ja bola na STU externe, zacinalo nas 120, po prvej skuske matiky a fyziky okolo 90, pruznost pevnost dalsich 20 prec a skoncilo nas studium necelych 30. Takze asi tak 🙂

marfikchov
30. dec 2021

V Bystrici som robila bakalára, z triedy nám odišlo dokopy asi 4, v inom ako prvom termíne štátnicovali asi tiež ďalší štyria. V triede na začiatku nás bolo 30. Na magisterskom v Trnave nás bolo mrte a tak divne celé, že o nejakých ubytkoch neviem, v inom termíne štátnicovala kamoška, nakoľko neodovzdala načas diplomovku. A čo sa týka skúšok, boli najmä písomné, ale zase také isté ako mali denní.

marfikchov
30. dec 2021

Ale keď sa niekto rozhodne pre štúdium a najmä externé, kde sa počíta s tým, že človek si to hradí, pracuje, v mnohých prípadoch má rodinu deti, tak snáď nebude už na začiatku uvažovať, ako si to zjednodušiť, niečo obísť a pod.

judar
30. dec 2021

Na UMB vyhadzuju aj zo skusok aj dennych ktorych potom presunu do medzirocnikov, pricom za medzirocnik platia...tam je to od niektorych profov cisto cielena zakernost...jednu znamu tak pred par rokma vyhodili do medzirocnika pricom ucila sa na A,B jeden prof ju cielene fxkoval z predmetov aj ked sa naucila na skusku cele skripta, knihy a vsetko co mala otazky dostavala uplne odveci tym padom to bola prehra a aby dokoncila studium musela cvakat za ten medzirocnik, dalsiu zas tiez umyselne chceli slahnut do medzirocniku ale vykaslala sa nato, plus ja som si tam tiez odzila masaker pristup aky na inej vs nie....takze ti narovinu pisem ze ani cisto za nevedomosti a flakanie studia tam vyhadzuju ale rovnako tam je ista forma vyciciavania skrz hadzania ho medzirocnikov

raffaella
30. dec 2021

Na univerzite je sumafuk či je to denné alebo externé štúdium. Ja som študovala externe na Ekonomickej univerzite v Bratislave, na mojej fakulte nás bolo v 1.rocniku 150, inžinierske štúdium sme končili 50 a z toho bola asi ešte štvrtina tých, čo opakovali nejaký ročník.

sisik1gi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
30. dec 2021

@sisik1gi Preco by mali brat ohlad? V robote si potom vypytas nizsi plat, ze na Teba v skole brali ohlad?

katka281
30. dec 2021

Studovala som externe na UMB v BB, na pedagogickej fakulte. Nikto nehladel na to, ci studujeme externe alebo denne. Vyzadovali od nas ovladat dany predmet bez ohladu na formu studia, zalezalo to skor od toho ci si pochopila predmetu, chceli skor porozumenie, ako naspamat naucene poucky. Nikto nam nic neodpustal za to ze si nieco platime, vyhoda bola skor o tom, ze pochopili ked sme napr. prisli neskorsie na prednasku kvoli pracovnym povinnostiam a pod. Nepustaju nikoho len tak cez rocnik, u nas vyhodili pred statnicami troch spoluziakov.

catalin
30. dec 2021

Ja som študovala a opäť študujem na FF UMB a nemyslím, že nás externistov akokoľvek zvýhodňovali.bud si predmety ovládala alebo nie.nas bolo v ročníku 35 a už po prvom semestri sme skončili 10, bakalara sme dokončili 5.teraz na mgr už je to iné, tam už nás berú ako kolegov.mam spolužiačku, ktorá prešla z denného na externé a pochvaľuje si. nie že by sme mali menej učiva, ale prístup pedagógov je iný. Ten čo sa rozhodne študovať externe väčšinou už má cieľ, zvyčajne aj viac rokov, skúseností, rodinu, prácu. Náš prístup k štúdiu je iný, zodpovednejší a to oni oceňujú.tym nechcem povedať, že denní študenti to flakaju, ale niektorí sú tam naozaj len do počtu.sito je zväčša v prvom a druhom ročníku.

ninusa221
30. dec 2021

Ked sa zatneš cez to skuškove tak ťa nemajú prečo vyhodit🙂

autor
31. dec 2021

Pytam sa len preto, lebo som sa velakrat stretla s nazormi, ze externisti to maju v tomto lahsie, tak som len chcela, ci mi vie niekto aj svoje skusenosti napisat, ci to tak je.

Mate niekto skusenosti s ekonomickou alebo este popripade pravnickou fakultou tam?

strongi
31. dec 2021

Moju spolužiačku vyhodili v magisterskom ročníku. Nedali jej prejsť prenášaný predmet. Zasadla si na ňu docentka, lebo nevedela udržať jazyk za zubami. Zaťala niekomu do živého a mala smolu.