Vydatá a štúdium na vysokej škole

25. aug 2021

Ahojte, mám 24 rokov, som vydatá a mám 2 ročné dieťa s ktorým som na rodičovskej dovolenke, avšak 14. 9. nastupujem na MD s bábätkom ktoré sa má narodiť v októbri. Teraz tiež nastupujem na denné štúdium na VŠ. Viem, že rodič má nárok na rodinné prídavky v prípade že dieťa študuje na VŠ, ako je to ale v tomto prípade keď som vydatá a mám pauzu medzi ukončením štúdia na SŠ a začatím štúdia na VŠ 4 roky?
Mamka na mňa tiež poberala do ukončenia SŠ sirotský dôchodok. Predpokladám, že keď som už vydatá, tak na nho už nárok nemám.
Vopred ďakujem za odpovede

lllenuli
25. aug 2021

Ja som to mala podobne ako ty a ešte som od nástupu na VŠ poberala chvíľu prídavky sama na seba, do 25 rokov.

autor
26. aug 2021

@lllenuli ďakujem ti, pamätáš si ešte prosím ako si postupovala? Predpokladám že nejaké potvrdenie o návšteve školy zaniesť na upsvar?

lllenuli
26. aug 2021

Nájdeš na nete formulár žiadosti, to si musíš vypísať (pripadne ti dajú na upsvar) a tuším stačilo doložiť iba potvrdenie o návšteve školy, ale snáď sa nemýlim, mám hroznú pamäť 😁

autor
26. aug 2021

@lllenuli ďakujem pekne, velmi si mi pomohla 😊 a ešte otazocka, nevieš náhodou či treba ešte niekde niečo nahlasovat keď sa zrazu stanes študentom? 😁

emmusska
26. aug 2021

Myslim, ze keby si na upsvar zavolala tak by ti vsetko vysvetlili, co mas urobit 🙂