Ahojte, mám 24 rokov, som vydatá a mám 2 ročné dieťa s ktorým som na rodičovskej dovolenke, avšak 14. 9. nastupujem na MD s bábätkom ktoré sa má narodiť v októbri. Teraz tiež nastupujem na denné štúdium na VŠ. Viem, že rodič má nárok na rodinné prídavky v prípade že dieťa študuje na VŠ, ako je to ale v tomto prípade keď som vydatá a mám pauzu medzi ukončením štúdia na SŠ a začatím štúdia na VŠ 4 roky?
Mamka na mňa tiež poberala do ukončenia SŠ sirotský dôchodok. Predpokladám, že keď som už vydatá, tak na nho už nárok nemám.
Vopred ďakujem za odpovede
@lllenuli ďakujem ti, pamätáš si ešte prosím ako si postupovala? Predpokladám že nejaké potvrdenie o návšteve školy zaniesť na upsvar?
Nájdeš na nete formulár žiadosti, to si musíš vypísať (pripadne ti dajú na upsvar) a tuším stačilo doložiť iba potvrdenie o návšteve školy, ale snáď sa nemýlim, mám hroznú pamäť 😁
@lllenuli ďakujem pekne, velmi si mi pomohla 😊 a ešte otazocka, nevieš náhodou či treba ešte niekde niečo nahlasovat keď sa zrazu stanes študentom? 😁
Myslim, ze keby si na upsvar zavolala tak by ti vsetko vysvetlili, co mas urobit 🙂
Ja som to mala podobne ako ty a ešte som od nástupu na VŠ poberala chvíľu prídavky sama na seba, do 25 rokov.