Vychovávateľ - kurz

lildena
26. jan 2023

Ahojte chcem s a poradiť dcéra by chcela ísť na kurz vychovávateľ v Materskej škôlky má ukončené stredoškolské vzdelanie 4 rocne bez maturity ako pekár cukrár,moja otázka alebo rada ako alebo kde s a hľadá nejaký kurz na niečo takéto ohľadom školy kurzov miest ďakujem za každú radu

rurutiax
26. jan 2023

@lildena Vysoká škola.

rony2255
26. jan 2023

@rurutiax na VŠ potrebuje maturitu

akinomel
27. jan 2023

@lildena kurz na pozíciu vychovávateľ neexistuje. Vzdelanie získa štúdiom na VŠ.

kepassa
27. jan 2023

Nie je nutne mat vs (na ktoru sa dostane ale aj tak jedine dorobenim si maurity). Moze ist na pomaturitne dvojročné, externe ma strednu pedagogicku. Lenze aj tu prijimaju s maturitou. Tu maturitu vidim ako problem. Treba si ju dorobit

zuzinabila
27. jan 2023

nie je pravda co niektoré pisete ze musi ist na VS kvoli tomu.vychovavatelstvo sa da sa spravit aj ako pomaturitne studium,konci maturitou na SŠ.ja som si robila na Pedagogickej a socialnej akademii Bullova v BA.ale da sa aj inde.ide o studium na SŠ,cize na statnej je bezplatne(plati sa len dobrovolny poplatok ,nevie presne ako sa ten poplatok vola).ja som uz mala VS titul a druhy krat som maturovala🙂 postupnost u mna bola gympel ako 18 rocna,potom VŠ a po rokoch tuto pedagogicku SŠ som si spravila k tomu a maturovala som druhy krat ako 34 rocna.presny nazov odboru je Ucitelstvo pre materske skoly a vychovavatelstvo.mozes robit aj ako ucitelka v MS aj vychovavatelka hocikde

kepassa
27. jan 2023

@zuzinabila ano tiez tak robim. Mam strednu, vysoku s titulom inzinier a teraz 1.rocnik dvojrocneho pomaturitneho studia na pedagigickej - ucitelstvo v Mš a Škd. Chcem sa uplatniť v Škd alebo ako asistent ucitela
Mam 35 r. kebyze mam menej tak si zriesim vysku ale kedze uz jednu mam a mam vek, uz som to riešila takto..

rony2255
27. jan 2023

@zuzinabila @kepassa ale vy píšete o pomaturitnom štúdiu. Ona nemá maturitu. Má len nižšie stredné odborné vzdelanie. Neviem, či je nejaká možnosť, že len 2 roky si dorobiť na maturita alebo by musela ísť znova strednú. Ale tuším by mala byť taká možnosť, že ak má výučný list, dorobiť len maturitu. Ale neponúkajú to všetky SŠ

zuzinabila
27. jan 2023

@rony2255 ja som reagovala na to, ze niektore pisali, ze musi ist studovat vychovavatelstvo na VŠ. nemusi

kepassa
27. jan 2023

@rony2255 ved som pisala ze aj na to pomaturitne jej treba maturitu. Musi si to nejako poriesit. Pre nu bude potom úplne postacujuce ist na pomaturitne a nie na vysku. Na vysku okej ak chce byt ucitelkou na 1.stupni. ale promptne popri praci napr.jej staci sj stredoskolske. Kurz na vychovavatelstvo nie je. A ano, zriesit si maturitu musi

luccija
28. jan 2023

@lildena problém je v tej maturite inak jej stačí 2 r pomaturitne pedagogické môže byť učiteľka v MŠ, asistent, družinarka.nech sa informuje na škole

meri_12_
11. feb 2023

@zuzinabila prosím ťa, ak sa smiem spýtať v akej platovej triede je pedagóg/vychovávateľ s postupnosťou ako máš ty - gympel, VŠ (v mojom prípade s učiteľským zameraním) a pomaturitné na pedagogickej škole učiteľstvo MŠ a vychovávateľstvo. Mám to podobné a tiež rozmýšľam, že si dorobím pomaturitné na SŠ pedagogickej. Prosím, vedela by si mi poradiť. Ďakujem.

@lildena Nech si dcéra najprv dorobí maturitu (žiaľ netuším aké sú možnosti, najlepšie sa informovať v škole, kde študuje alebo aj na inej škole, kde by si teoreticky mohla dorobiť maturitu) a potom sa prihlásiť na pomaturitné 2 ročné štúdium na pedagogickej SŠ.

zuzinabila
12. feb 2023

@meri_12_ mrzi ma,ze na toto neviem odpovedat.posledny krat som robila v MŠ cca 5 rokov dozadu ,musela by som pohladat staru prac.zmluvu.ale uznali mi vela rokov praxe ,ktora som mala aj z ineho odboru ,je to velmi individualne ako sa k tej praxi postavia alebo zacinas akoby od nuly...ja som momentalne ukotvila v odbore ktory mam vystudovany na VŠ,ine zameranie.

meri_12_
12. feb 2023

@zuzinabila ok, v pohode aj tak dakujem 😉