Výber vysokej školy práva

lilluka
4. jan 2021

Ahojte,
chcela by som sa opýtať aká je najlepšia vysoká škola a prečo ak chcem študovať právo.(prípadne nejaké informácie ohľadom danej školy)
Vopred ďakujem.

janka_266
4. jan 2021

@lilluka na Slovensku Komenského, alebo Trnava, pripadne v Čechách Praha Brno ktorákoľvek z nich, záleží od toho, kde chceš následne pôsobiť. So slovenským pravom v Čechách nechcú ľudí. Po skončení na pohovoroch je jedna z otázok, ktorú školu ste skončili a so Sládkovičovom a Bystricou veľký úspech nie je. Aspoň teda doteraz nebol. Treba sa ale pripraviť na to, že začali dávať veľký doraz na vyučovanie v angličtine, ale vyber práva by som si určite veľmi dobre rozmyslela, pokial nemas vyšliapanú cestičku do advokacie, je to dlha, náročná a zle platená cesta 😂 a ani štátna správa nie je výhra.

liz_lemon
4. jan 2021

@janka_266 preco by sa az na pohovore niekto pytal, kde si studovala, ved najprv sa zasiela CV, takze to vidia hned, a skor by ta ani nepozvali, ale skor su to len take reci, realita je ina

janka_266
4. jan 2021

@liz_lemon máte pravdu, vtedy vás nepozvú ani na pohovor. Ale môže byt, že sa to za tých pár rokov zmenilo. Ja hovorím svoje skúsenosti, že kamkoľvek som prišla, prvá otázka bola, kde som študovala. Rovnako tak na brigádu keď sa niekto hlásil do advokátskej a mal uvedené, že predtým brigádoval v testu, tak šiel životopis rovno do skartovacky. Ale samozrejme, nemusí to byt tak v každom 😃ale áno, realita je ešte horšia.

lilluka
autor
5. jan 2021

@janka_266 Ďakujem za odpoveď. Ja by som rada študovala na Slovensku a potom by som tu rada následne aj pracovala. Tiež si čiastočne niesom istá právom a stále sa rozhodujem medzi právom a účtovníctvom......no o účtovníctve a školách ktoré sa tým zaoberajú veľa neviem aj keď už som rozmýšľala nad tým ze pôjdem na právnickú školu a následne na kurz účtovníctva. Keďže mama je účtovníčka vedela by mi čo tu s niečím pomôcť.

janka_266
5. jan 2021

@lilluka ja by som v tomto prípade volila to, kde máte väčšiu istotu, pripadne šance, a teda čo vás aj viac baví, pripadne by som zvážila it sféru. Ja som šla na právo lebo som mala plán, ktorý mi síce nevyšiel, lebo som dostala inú prácu, ako som chcela, ale bolo mi tam dobre 😃teraz spatne rozmýšľam, že som mohla ísť viac za tým. Čo som chcela, ale mám teraz 3 roky na premyslenie si, čo budem robiť. Každopádne, bez nejakej perspektívy, či v advokácii, či v súdnictve, notarstve, je právo zbytočná škola. Jednoduchšie je asi nájsť miesto ako účtovnícka, aspoň čo vidím v okoli.