Dobrý večer, chcela by som vás poprosiť o radu... Budem si dávať prihlášku na medicínu, lenže chcela by som mať aj nejaký plán B, ale ešte neviem aký. Vedeli by ste mi poradiť nejaké alternatívy príbuzné medicíne, lebo ja fakt neviem.
Veľa kamarátov, ktorí sa nedostali na prvý pokus išli na chémiu/biochémiu (prírodovedecká alebo technika - bez prijímačiek) alebo medicínsku biológiu (prírodovedecká, s prijímačkami), jedna kamarátka na biomedícnsku fyziku (matfyz) ... ale drvivá väčšina odchodila len prvý semester, pripravovala sa ďalej na prijímačky a potom skúšala znova a po väčšine sa dostali - jednu poznám takú, ktorú "plán B" bavil tak, že už ďalej neskúšala a jednu, ktorá sa ani na ďalší rok nedostala a išla do úplne úplne iného odboru ... ale teda po takomto toku sa určite oplatí ísť na medicínu do ČR, aby si ten rok naviac nemusela platiť (a nie len preto teda, ale o tom potom 😅 )
Jedna kamoška si dala medicínu a veterinu, druhá medicínu a farmáciu. Tak isto poznám chala, ktorý si dal medicínu a zubárinu. Všetkým 3 medicína nevyšla a vyšiel im plán B
Zdravotný záchranár 🙂 budeš mat anatomiu, biochémiu, prvú pomoc atd atd... Apson za rok nezaspis na vavrinoch časť anatómie sa naučíš a o rok šup na medinu 🙂 mala som pár spolužiakov takto ked som záchranára študovala ja, rok pobudli u nas a potom medina
Ja ti neporadim ako chces, ale trosku inak. Mala som vela spoluziakov, ktori sa nedostali na prvykrat na medicinu a, samozrejme, ako byva zvykom, mali zalohu v podobe nejakeho zdravotnickeho odboru (dentalna hygiena, osetrovatelstvo, …) alebo prirodovedeckeho (bio/chem..). No a poviem ti, vsetci do bodky to olutovali. Boli to skoly, ktore ich nebavili, mali to komplikovanejsie pri uceni sa na prijimacky a aj na skusky, no a nakoniec si rok na medicine museli kvoli tomu zaplatit (2000€). Takze ja ti ako plan B odporucam nejaku pracu na ten rok. Bez srandy. Zarobis si peniaze, ktore sa ti neskor zidu, okusis si pracovny zivot a zistis, ze chces naozaj makat, aby si sa dostala na medicinu a mohla robit to, co chces a navyse nebudes „vyhorena” z toho, ze z ucenia sa na skusky/zapocty na fakulte, ktoru dostudovat nechces, prechadzas znova na ucenie sa na prijimacky. Ovsem, je to len moj osobny pohlad. Vela stastia.🙂
@aeruginosa samozrejme aj to je voľba, ako píše pani ak budeš mat "prestupny" rok na inej škole ten rok si potom budeš musieť na médicine zaplatiť co môže byt kľudne aj tých 2000
Nelekarske zdravotnícke odbory farmácia, fyzioterapia, dentálna hygiena, ošetrovateľstvo.
Však všetci idú na Biológiu alebo podobné odbory ako plán B na prirodovedecku... a ešte to skusia o rok na dalšie prijimačky... a ked ich ani tak nezoberu, tak doštuduju tam.