Pomaly prišiel čas, aby som si vybrala vysokú školu, ale stále ešte neviem, čo to bude. Baví ma počítať, hocičo a to by som aj chcela robiť v budúcnosti. Viem, je to široký pojem a preto si aj neviem vybrať. Dovolím si povedať, že som v matematike fakt dobrá, ide mi a baví ma to. Ale zas programovanie ma nebaví. Keď treba, tak to zvládnem, ale že by som si to nejak užívala, to nie. Takže táto možnosť vypadáva. Rozmýšľam nad matematikou na matfyze, ale s tým prichádza otázka, na vo mi to bude. Keď som aj pozerala potom, čo by som s tým mohla robiť, tak som moc toho nenašla. Preto možno nejaká poistná matematika, štatistika alebo ekonomická matematika. No neviem sa vôbec rozhodnúť. Alebo mi ešte napadlo nejaké inžinierstvo, napríklad statika by mohla byť fajn, ale neviem sa v tom úplne nájsť a čítala som niekde, že ak chcem ísť týmto smerom, tak sa o to už musím zaujímať a musí ma to baviť aj predtým. No a ďalšia možnosť strojné inžinierstvo alebo mechanické inžinierstvo. Nemáte nejaké rady? Čo by ste si na mojom mieste vybrali?
@123kika1234 Neviem dobre vysvetľovať a neviem si predstaviť byť učiteľka a celý deň niečo rozprávať
@123kika1234 to je asi najhorsia platova perspektiva, ked je niekto sikovny v matike 🙈 inde a s inym vzdelanim moze mat tak 2 az 5 nasobok ucitelskeho platu
Nemate na skole poradcu, co sa tomu venuje? Pripadne si precitaj na strankach vysokych skol, ake je uplatnenie absolventov v tych odboroch. Poznam par ludi z matfyzu, kazdy sa uplatnil inde, vyprofilovali sa az neskor. Mozno aj ty az neskor zistis, co konkretne chces robit a zaklad uz budes mat. Vybrat si velmi uzke zameranie uz teraz znamena byt presvedcena ze je to naozaj to co chces
Matfyz v Prahe si pozerala? Tam sa dokonca dostaneš aj bez prijímačiek, ak si mala len matiku pod 1,4 na strednej
@maranta_leuconeura Bola som na karierovom poradenstve, ale tam mi len toľko povedali, že mi pôjde asi všetko takéhoto smeru a mám si vybrať to, čo ma najviac zaujíma.
Pozerala som aj ten Matfyz v Prahe, tam mi to príde také obšírnejšie a lepšie to na seba nadväzuje, ale zas aj v Bratislave to je celkom fajn a to by som ani nemusela bývať na intraku
Čo tak učitelstvo matematiky?