Výber vysokej školy

henush4
1. sep 2021

Zdravím, Momentálne budem žiačka 3. ročníka SŠ (gymnázium) a už sa snažím rozhýbať s výberom/okruhom vysokých škôl. Veľa času nezostáva, a preto sa chcem spýtať, či je tu niekto, kto má s určitými školami skúsenosť, príp. vyštudoval psychológiu v Nitre (kľudne aj iné mesto), veterinu v Brne/Košiciach, alebo aj pedagogiku napr. Trnave? Ako ste sa pripravovali na prijímacie skúšky/samotnú maturitu, náročnosť zamerania odboru, pocity a dojmy, rady... Za každú odpoveď som vďačná.

guiseppinka
1. sep 2021

No v prvom rade si ujasni smer - humanitne alebo prirodne vedy. Lebo biola sa ti sice na psychole zide, ale na veterine uplne ina oblast a na ucitelstve skor nie... Psychologov je podla mna vela, to by som nesla. Ucitelstvo akych predmetov? Ak by si mala dobru kombi a vztah k detom, tak by som sla do toho.. robota ista a dobrou kombi vies doucovanim este pekne privyrobit...

katkamatka7
1. sep 2021

@henush4 Veterina si vyžaduje okrem biológie aj chémiu a pedagogika, psychológia viac biológiu človeka. Veterina je mimoriadne náročný odbor na štúdium a učebné materiály, pomôcky je tiež nemalá investícia. A treba na to pevný žalúdok.

katkamatka7
1. sep 2021

Ak máš záujem o podrobnejšie info, kľudne mi napíš ss.

ninusa221
1. sep 2021

Ja som v NR na UKF učiteľstvo 😊ak tak napíš