Výber školy

misickanainternete
20. sep 2024

Ahojte, chcela by som študovať kriminológiu ale neviem na aku strednú školu mám ísť ísť aby mi bolo dobre íst potom aj na vysokú školu a poprípade akú?

jumama
20. sep 2024

Právo + policajná akadémia.

misickanainternete
autor
20. sep 2024

@jumama dakujem a kde je pravna stredna skola?

ssimusska
20. sep 2024

@misickanainternete Žiadna právnická stredná škola neexistuje 😅

janai1
20. sep 2024

Gymnázium

jumama
20. sep 2024

@misickanainternete Jeden znamy mal toto poradie skol: gympel, pravo, policajna akademia. V prave sa orientoval na trestne pravo. Az potom mohol robit vysetrovatela. Ale to je len taky priklad z minulosti, mozno niekto pomoze konkretnejsie, aku strednu si vybrat, mozno je dobre zacat to policajnou akademiou, to ja neviem...

1ryba
20. sep 2024

Aj chceš byť policajtka? Či len pozeráš veľa seriálov. Lebo ono je to inak, ako vidíš v TV. V polícii je určitý postup a kriminalistom sa stáva zväčša niekto, kto už má niečo odpracované v zbore. Za policajtku môzeš ísť z akejkoľvek strednej školy a potom sa budeš vzdelávať podľa potreby praxe . Žiadna škola z teba kriminalistu neurobí. Tým sa staneš až v policajnom zbore.

misickanainternete
autor
20. sep 2024

@1ryba rozmyslala som aj ze budem policajtka ale strasne ma zaujima ta kriminalistika a aj som si to uvedomovala ze to neni tak ako v serialoch ale neviem co ine by som mohla robit a toto ma vzdy zaujimalo

tiffany18
22. sep 2024

@misickanainternete No len tak sa nestanes kriminalistkou, presne ako baby hovorili. Vieš ísť buď na právo a potom dúfať že sa pošťastí alebo ísť na policajnú akadémiu, ale tam by si musela ísť za kadetku na denné (externé majú len ti čo su uz v PZ) a vybrať si potom špecializáciu vyšetrovanie. Ale aj tak by si asi bola skôr na skrátenom vyšetrovaní. Alebo ak chces niečo ako oblasť expertízy tak to asi je o šťastí 🙂 Ale určite to neni ako vo filmoch . Sama som chcela byť kriminalistka 🙂

1ryba
22. sep 2024

@misickanainternete ty tomu očividne nerozumieš. Kriminalistom môže byť IBA policajt.