Mám ešte čas na podanie prihlášky, avšak stále nie som rozhodnutá.
Láka ma aplikovaná biológia a vo vyšších ročníkoch špecializácia na molekulárnu biológiu.
Biológia bola moja srdcovka už keď som študovala na gym., mala som ju aku maturitný predmet za 1.
Z druhého hľadiska ma to ťahá aj smerom psychológie a tu začínam mať dilemu, ktoré si vybrať.
Asi by som vybrala biologiu. Psychologiu mozes potom studovat aj externe,ak ta to bude stale lakat.
Odporucam karierove poradenstvo. Z kadial si?
detsky psychiater medicina?
Ja hlasujem za biológiu, ak ťa to naozaj baví. Ak budeš dobrá, vieš sa posunúť dopredu, dostať sa niekam von.
Čo chceš robiť so psychológiou? Keď skončíš Mgr. štúdium, ešte nemáš v rukách skoro nič, keď chceš robiť napr. terapeuta, to sú roky ďalšej práce a štúdia.
dolezite je ci chces pracovat s ludmi dokazes si spravit psychohygienu alebo v laboratoriu 2 rozdielne veci.
S kazdym z tychto odborov mozes robit uplne rozdielne veci, zalezi, kde by si chcela najst uplatnenie.
Karierne aj financne vacsie moznosti pri biologii.
Tak aplikovaná biológia to je podľa mňa odbor na kariéru. Teda, ak sa chces posúvať, budeš musieť tomu obetovať čas. Psychológia mi príde z tohto hľadiska menej náročná, nakoľko ak si otvoria vlastnu prax, vieš si prispôsobiť čas.