Všeobecná štátnica z anglického jazyka C1 (jazyková škola)

metros
20. mar 2023

Ahojte, potrebujem štátnicu z angličtiny C1, kvôli zamestnaniu. (Pokusy uz boli, ale neúspešne) Neviete mi odporučiť nejaku jazykovku, kde by obe oči privreli 🙂, alebo ucitela z jazykovky, ktorý sa ňou zaoberá a vedel by ma pripraviť. Ten papier skutočne potrebujem, avsak v praxi ju na takej urovni nevyuzijem... Poprosim realne odporúčania. (Reči typu, keď nato nemáš chod robiť niečo ine, alebo snaz sa viac mi nepomôžu)
Ďakujem

grace55
20. mar 2023

@metros prihlás sa na kurz certifikátu CAE, pripravia Ta, ponúka ich veľa jazykoviek.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
metros
autor
20. mar 2023

@bilberryday ten uz mám za sebou. Zrejme to nestačilo

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
srferreira
20. mar 2023

Ja si pamatam ako som 19 rocna robila tieto skusky, na dvakrat. Prvy raz mi chybali dva body, druhy raz jeden 🤦🏻‍♀️😂 neprivreli ani jedno oko, nie tak dva. Isla som do UK studovat, a s AJ som nikdy nemala problem. Nikdy mi nebola gramatika ci slovicka vytknute pri skuskach, ani pri zaverecnych pracach. Az po case som zistila, ze na Slovensku su velmi hlupo tie skusky podane; aspon ked som ja robila 10 rokov dozadu. Stratila som body len na tom, lebo sme sa to tak neucili, aj ked som to mala gramaticky spravne. Len tam chceli to “ine” slovicko, to nabiflovane z ucebnice, alebo som to povedala, napisala inak ako chceli. Aj ked to bolo spravne, to bola ich obhajoba. Ak ti velmi nechybalo, je to o stasti. Skusat, a precvicovat si ucivo. A robit znovu.

metros
autor
20. mar 2023

@srferreira Tiež 2 body mi chybali, inak s angličtinou nemam problém. A presne, tak obávam sa, ze najbližšie nebudem mať ani také "šťastie".

srferreira
20. mar 2023

@metros nemozes mat nejaky iny ekvivalent k tomu? Napr. IELTS, TOEFL? Neviem ci sa to este pouziva.
A uplne ta chapem, ja som mala vtedy nato ine nervy. A plat si znovu, skusku, aj hodiny. Az som sa nato vybodla. Na jazykovku som chodila od 8. triedy. A vlastne ani by som to nikdy, nikde nevyuzila ten papier. Ale od teba ked to vyslovene ziadaju do prace.

metros
autor
20. mar 2023

@srferreira žiaľ musí to byť tento... A presne ako vravíš podobný scenar aj u mna bol, po 5 rokoch ma to počkalo 🙂 ide ma poraziť, škoda, ze si to nemôžem "kúpiť" rovnako ako naši politici záverečné práce. 😄 Lebo fakt ide len o kus papiera ...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
metros
autor
20. mar 2023

@bilberryday ale to len na ZŠ, na strednej uz nie, alebo sa mylim?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
metros
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
metros
autor
20. mar 2023

@bilberryday je to možné učiť, keď máš DPŠ/učiteľstvo a C1 statnicu.

eleanor2510
20. mar 2023

@metros uz nie, tato moznost je uz zrusena, uz treba mat cudzi jazyk vystudovany len na VS

metros
autor
20. mar 2023

@eleanor2510 By ma zaujimalo, ze tí co takto učili, či môžu dalej takto učiť, alebo uz nie. Nevieš kedy to zrusili? (Hoci sa ma to netyka ma to zaujima)

eleanor2510
20. mar 2023

@metros Myslim, ze len teraz niekedy, aspon teda iba nedavno som to zachytila. Zaujalo ma to, lebo statnicu mam a aj ucitelske vzdelanie, ale ine predmety, sice robim nieco ine, ale vedela som, ze by som mohla ucit, keby som chcela. Preto ma to zarazilo, ze to zrusili. Ako je to s tymi, co tak fungovali doteraz, to neviem veru

zuzinabila
21. mar 2023

@grace55 neviem ci toto je dobry tip,skor nie.CAE je skor o praktickom vyuziti jazyka,kdezto na statnici je aj vela realii,co som na CAE vobec nemala.osnovy na statnicu boli uplne ine

zuzinabila
21. mar 2023

@srferreira ja sa len cudujem v akej praci je potrebna tato statnica...kto ma vystudovane ucitelstvo,automaticky ma kvalifikacne predpoklady na ucenie.ale statnica z AJ je na co?nepoviem ine certifikaty typu TOEFL,IELTS a pod

zuzinabila
21. mar 2023

@eleanor2510 konecne nejaky pokrok v nasom skolstve🙂

grace55
21. mar 2023

@zuzinabila áno, reálie a lit. by si musela dobrat, ale CAE je super na frázy a aj gramatiku a vlastne všetko ostatné.

sasesoe
21. mar 2023

@metros ahoj, zvaz Jazykovy mentoring - ucia ako sa ucit, vo vseobecnosti, mozno robis niekde tam chybu a potrebujes poradit skor systemovo... pozri i ich web a FB

srferreira
21. mar 2023

@zuzinabila ja sama netusim. Ja som to mala po tolkych rokoch jazykovky, akoze uspesne ukoncenie. Ale k comu by mi bol papier neviem. Ked aj na university do UK vyzaduju IELTS. Cize by mi asi naozaj bol ten papier na nic.

danieladeley
21. mar 2023

z akeho si mesta?
@metros

metros
autor
21. mar 2023

@danieladeley
Na meste nezáleží aj na východ by mi stalo ísť za tým.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eleanor2510
21. mar 2023

@bilberryday Citala som to sice niekde inde, uz si nepamatam kde, ale teraz som nasla tuto dikusiu na webe https://www.skolskyportal.sk/ucitel-cudzieho-ja...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mircalla
21. mar 2023

@metros Moj priatel, je native speaker. Absolutny top profik. Neda ti papier, ale pripravi ta, ucil Korejcov v Londyne, aj takych, co neboli nic moc urobili skusky v Londyne. Ucil cinanov na daku debate competition v Cine a boli v top 5. Uci aj online....Napis mi IP
Nerobi uz pre jazykovku v SR, len v Londyne.