Ahojte, je tu niekto kto by mi vedel poskytnúť vypracované témy na všeobecnú štátnu jazykovú skúšku z Aj?
Ide o sylaby konverzacnych tém+ sylaby reálií anglofonnych oblastí? Kľudne si aj zaplatim.
Ďakujem.
@cosmic_origin reálie - myslíte tým GB+USA a ich hospodárstvo nerastné suroviny atď.?
@cosmic_origin ak máš ešte nejaké materiály, bola by som za ne veľmi vďačná 🙏
@cosmic_origin ahoj, mohla by si ich posunúť? pokojne aj zaplatím! 🙏
@lolkaaa ahoj, zohnala si niečo?
@tomaskotruban ahoj, veru som nič nezohnala 🙏🤷 budem si musieť maknut sama 😁🙏
ahoj.. kde si robila všeobecnu statnicu? chystám sa ju spravit v nitre jazykovej škole na golianovej, neviem absolutne čo čakať a aká je náročnosť.. aké knihy si uviedla na prihláške ako prečítane literarne diela ? dakujem za odpoved 🙂)
@lalalala0 ahoj, robila som ju minulý rok v Trenčíne. Najskôr bola písomná časť. Onedlho bola ústna časť. Písomná časť, hlavne gramatika, bola veľmi náročná. Najviac som sa bála listeningu, ten bol paradoxne najľahší. Učenie sa na všetky realie mi pripomínalo učenie sa na maturitu. Bolo toho naozaj dosť. Fuu diela... Lolita, Sister Carrie, Milenec lady Chatterly ..
@lalalala0 ahoj, prihlásila si sa a ideš na tu skúšku?
@terezka2233 ahoj skúšku som absolvovala ešte minulý rok
@terezka2233 áno, prihlásila som sa a v aprili idem.. ale v E-ku
@lalalala0 áno? Aj ja 🙂 a na akú úroveň?
@lolkaaa a ako bolo? Veľmi ťažké? A kde si robila?
@terezka2233 C1, ty na akú? a v E-ku? 🙂
@terezka2233 robila som v Trenčíne. No veru bolo to dosť náročné. Najviac som sa obavala listeningu - ten bol najviac easy. Najviac sebavedomia som mala pred grammar part - to dopadlo ako čistá katastrofa, veľmi ťažké. Aj reading bol náročný s veľa neznámymi slovickami. Translation sa so slovníkom dalo🙂 a esej som písala recenziu na seriál - Dunaj k vašim službám. To bolo super:D
@lalalala0 ja idem na B2
@lolkaaa fiiha tak to gratulujem 🙂 a esej ste v ponuke nemali? To so viem predstaviť reading je dosť náročný ale tak záleží od textov.. a ústna bola v pohode ?
@terezka2233 čo sa týka eseje, máš na výber rôzne typy esejí: napr recenzia na knihu, film, rozprávanie, úvaha atď. Máš na výber z rôznych možností. Keď spravíš písomnú tak na ústnu sa musíš naučiť aj keby čo bolo 😆 je to taká maturita popravde. Tahas si otázky. Náročné. Ja som mala tému New York: história, prvé kolonizácie, všetko o New Yorku až doteraz. Potom otázku o tom že prečo som sa začala učiť AJ. A potom ešte rozprávanie o autorovi a knihe. Ja som mala vybratého Theodor Dreiser - Sister Carrie. Knihu som naozaj prečítala.
@lolkaaa Wau tak tá ústna je asi celkom fajn.. ja čo viem tak by mala byt opinion esej.. veľmi dúfam, že to tam bude a že to dám v pohode 🙂
@lalalala0 ahoj a kde budeš parkovať?