Ahojte .. rozhodujem sa kam na vysokú školu. Uvažujem nad právom, je to pre mňa veľmi zaujímavý odbor ale históriu sa učiť nie je zss moja silná stránka. Rada by som počula vaše názory 😊
Vopred ďakujem
@bennn napríklad ? 😁 rada si vypočujem rady 😊
Je veľa právnikov a nemajú prácu.Pokym si spravíš meno,...sú to roky, celoživotné štúdium.ked Ts nebaví história o to horšie....čo Ťa baví aké predmety?jazyky tlmocnictvo, farmácia, ekonomika?daňový poradca
@bennn prijímačky sa na UK nerobia
Histórie je pri štúdiu minimum, snáď iba rímske pravo, ale vsetko podstatne sa dozvieš z učebníc.
Skús to trošku rozvinúť a povedať nám, prečo si myslíš, že by ťa právo zaujímalo, čo ťa na tom láka? Ako myslíš, že učiť sa históriu nie je tvoja silná stránka? Nebaví ťa to (lebo v tom na strednej môže zohrať veľkú rolu aj vyučujúci) alebo ti robí problém naučiť sa naspamäť väčšie množstvo informácií? A aké sú tvoje silné stránky? Ktoré predmety ťa bavia? Lebo takto ťažko radiť k veci 😊
Studium je o logike a hlavne memorovani. Ked si vies zapamatat vsrtky dejepisy od slpva do slpva... tak chod do toho. Bavit ta to nemusi. Ani mna dejepis nebavil a bola som na prave. :D
ten rok išla moja sesternica...košice a bratislava....vzali ju bez prijímačiek....vybrala si bratislavu....🙂
Vystudovala som právo a robím advokatku,prvy rocnik je viacmenej len historia a dejepis a potom na tom stavias...ale skor je to o pamati, memorovani a uceni sa naspamäť a samozrejme potrebuješ aj logicke myslenie a prepájanie predmetov...ale to skor az neskor a prax je uz uplne o niecom inom...dolezite, ci ta bavi učenie mnozstva informácií a vies sa prekonat a obetovat sa učeniu,pretoze zadarmo to nie je...ale to mnohe VS nie su...
No nebudem ti odporúčať odbory, aby si potom na mňa nenadávala, že som ti zničil život :D ... ale je veľa zaujímavých odborov, problém je samozrejme so pracovnými pozíciami. Najlepšie je na tom programátor... ITčkar.
Ale ak chceš predovšetkým niečo zaujímavé študovať(čo ale nebude vždy zaujímavé, ale ten začiatočný elán je fajn :D ) a užívať si status študenta a spoznať nových rovesníkov spolužiakov, chodiť niekam sa zabaviť prípadne atď. tak to stojí za to. Vysoká škola je ale v drivivej väčšine o pamäti, memorovaní, bifľovaní...
A inak zaujíma ťa právo, ale nebaví ťa dejepis, to si dosť odporuje. Takže by som sa pozrel na niečo iné. Nejaká enviromentalistika a podobné odbory, alebo farmácia, alebo z pedagogickej tam máš rôzne učiteľstvá predmetov a kombinácií, prípadne FTVŠ, Ekonomická ... ekonomov tiež všade treba, firiem ako húb po daždi a vraj zlé podnikateľské prostredie :D
@lindous tak aj som sa dal na právo , a dôvod mohlo by to byť zaujímavé . A rozvíjam ďalej nemusia fyzicky pracovať v fabrikách ale sú firemni právnici co to obnáša neviem 😂 prosím o vysvetlenie 😊😏😌
@jozef11111111 ja právnička nie som, vydala som sa úplne ale že úplne iným smerom, nad právom som však istú dobu veľmi intenzívne uvažovala a viem, čo mňa presvedčilo, že to nie je odbor pre mňa, preto som na autorku témy smerovala tieto otázky, ktoré som si pokladala pri výbere VŠ ja...ale tebe teda držím prsty, nech ťa to náplňa 🙂
@lindous Mne zapáčilo alebo zaujal štýl písania otázky z tvojej strany , tak som napísal. Lebo tieto otázky ešte riešim. Ale ako čítam tak ty už v tom máš jasno keďže ta niečo presvedčilo a máš v tom jasno. Ja ešte nie stále balancujem aj nad ošetrovateľstvom čiže utieranim zadkou 😂 ale dal som si že už keď už platím externe to pravo tak idem do toho .A akou potom cestou si sa vydala je to práca s ľuďmi ??
@jozef11111111 ja som nad právom uvažovala, pretože vždy som rada sledovala dianie okolo seba, bavila ma súťažná debata, argumentovať na rôzne témy a potom sme na strednej mali vrámci občiasnkej náuky simulovaný súdny proces na právnickej fakulte, na ktorý sme sa museli pripraviť a prišlo mi to celé super - logické a zároveň kreatívne ... ale memorovanie sa množstva informácií nikdy nebolo pre mňa ...vyhrala u mňa láska k prírodným vedám a som spokojne zalezná v labáku, aj keď práca s ľudmi mi nevadí a počas brigád som si vyskúšala všeličo, žiadny styk s klientami mi vyhovuje omnoho viac 😀
@lindous to memorovanie a učenie naspamäť my vadí až moc , tak som dosť zvedavý ako budu tlačiť na ucenie naspamäť bez podania informácií po svojom v skratke. Tak to si bola až moc dobré pripravená po strednej na súdnu konfrontáciu s učiteľmi 😊
Na to aby si tam išla musíš dať prijímačky... celkovo štúdium je o učení sa už vytvoreného, zaužívaného, funkčného čiže histórie.
Ale na právo ide veľa ľudí,takže skôr by som išiel na niečo zaujímavejšie keď tak :D