VŠ pedagogického zamerania

18. feb 2022

Dobrý večer, mala by som otázku, som prváčka na VŠ pedagogického zamerania, aj ma to baví aj nie, mám dvoj kombináciu predmetov (občianska, dejepis), táto dištančná forma štúdia od Októbra cca ma tak zdeptala, že ma to vôbec nebavilo, až do tohto letného semestra, teraz ma to baví viac ako v ZS, ale zas sú tam predmety ktoré nemusím veľmi, síce už viem aké predmety by som mala v 2 ročníku a zas v 3 by som mala už pedagogickú prax, aj si to už viem predstaviť, ale napriek tomu mam pred tou praxou rešpekt, neviem som na vážkach či mám pokračovať potom v 2 ročníku či to mám celé dokončiť, alebo nie ?

lindous
18. feb 2022

Aký je tvoj plán, ak by si nepokračovala ? Išla by si študovať niečo iné alebo pracovať? Je učiteľka tvoje vysnené povolanie alebo si to išla študovať, len lebo to tak vyšlo?

Myslím, že väčšina mala počas štúdia pochybnosti, vrátane mňa, ale na konci dňa som si nevedela predstaviť nič iné... Navyše dištančná forma je náročná na psychiku, má síce svoje výhody, ale aj veľa nevýhod - a to som ju zažila prvýkrát ako tretiačka, úprimne si neviem predstaviť nastúpiť na VŠ a ani len nespoznať spolužiakov poriadne - takže chápem, že ťa to mohlo celé demotivovať... Ale už to vyzerá o dosť lepšie 😊 no a predmety, ktoré človeka nebavia sú vždy a všade..ale aj menej príjemné povinnosti patria k životu

evkamotka
18. feb 2022

Mna na vysokej úplne standardne bavil tak jeden predmet za semester. Celych 5r. Co som sa bavila s kamarátmi z okolia, mali to rovnako.
Ti, co spekulovali ako ich musi skola neskutocne bavit, skoncili s holym zadkom. Ti, ktori si natreli lepidlo na zadok a vzali to tak, ze ich bavi len zlomok no su za tym vyššie ciele, maju skolu a su spokojni

maribell
18. feb 2022

Ja študujem na pedagogickej a prvé dva ročníky, keď sa ešte o korone ani nechyrovalo som spoznala mnoho svojích spolužiačok, ktoré už sú z praxe a teda ani ich nebavili vsetky predmety. Samé hovorili, že mnohé z nich sú tam "zbytočné" a v praxi to nikdy nevyužili 🤷... Takže pocit, ktorý máš ty nemáš určite sama a majú ho aj mnohé učiteľky z praxe.

kacena4
18. feb 2022

otazka je ci sa chces urcite zamedtnat ako ucitelka....

ninusa221
19. feb 2022

Nam teraz zmenili odbor v 2 ročníku… a tiez ma to nebaví ale zvladnem to aspon do bc ked som už druhačka