VŠ ekonómia

21. jan 2024

Ahojte, som rok po SŠ a uvažujem aký smer. Za ten rok som prišla na to, že SŠ často nestačí (hlavne gymnázium - išla som na gymnázium, lebo som nevedela čo ma zaujíma). Teraz už +- viem čo ma zaujíma ale nemám reálne skúsenosti s uplatnením, či nedopadnem tak ako po SŠ (skončím a budú ma chcieť max v Kauflande).
Ťahá ma to smer zákony (ale právo nechcem), čísla, počítanie.Čo som zatiaľ pracovala v jednej firme najviac ma bavilo robiť podklady pre účtovníctvo,práca na počítači, s papiermi. Mám známu účtovníčku, ktorá mi núkala prácu vo firme ako účtovníčka (myslela si, že mám spravenú školu) ale takto bohužiaľ nemôžem. Rozmýšľam, že si spravím VŠ účtovníctvo avšak neviem aké je reálne uplatnenie. Poradíte?

majka99999
21. jan 2024

A kde by si rada studovala?

gemerka17
21. jan 2024

S daným smerom z Euby (odbor účtovníctvo, neskôr účtovníctvo a audítorstvo) sa na trhu práce išli po mne firmy potrhať. Prácu nie je problém zohnať, pracuješ aj ako nechceš.

autor
21. jan 2024

Partner študuje VŠ v Bratislave, rada by som i ja tam a začať spoločné bývanie ale neviem či sa dá zvládnuť denné štúdium plus práca aby sme vedeli vyžiť?
@gemerka17

gemerka17
21. jan 2024

Všetci moji spolužiaci mali brigády popri škole. Ideálne potom už v odbore, nie je problém v BA nájisť. Takže dá sa. Štúdium je však náročnejšie ako iné programy na škole. Treba sa učiť.

majka99999
21. jan 2024

Tiez som z EUBA a sice pred 20+ rokmi, ale da sa v pohode brigadovat. Ja som bola fakulta manazmentu, tak neviem, ako uctovnictvo, ale dalo sa vzdy minimalme po vikendoch, aj ked by si len v obchode na ciastocny uvazok robila. . Neviem, aku by si mala podporu rodicov, kde by ste byvali, ale zvladnut sa to da. Aj taka odbornejsia (a lepsie zaplatena) praca by sa caaom nasla.