Viem sa za necelý rok dostať na vyššiu jazykovú úroveň?

4. nov 2022

Pekný večer.
Potrebovala by som poradiť, ak sa tu nájde niekto, kto má skúsenosť. Ide o to, že by som sa budúci rok v septembri chcela prihlásiť na jazykový certifikát z angličtiny, kde na to, aby som mohla absolvovať kurz, musím urobiť úvodny test z úrovne B2+ aspoň na 60%. Ja som z angličtiny nematurovala, aj keď som ju na strednej mala. Moja úroveň je taka B1. A moja otázka teda znie, viem si to za ten necelý roi dobehnúť na poźadovanú úroveň a napísať test, alebo to je viac ako nereálne?

janagem
4. nov 2022

Je to úplne reálne. Pozeraj anglické filmy a čítaj anglické texty. Praktický všetko čo potrebuješ.

namornicka
4. nov 2022

Ked si teraz na lepsej B1 za rok sa na B2 + vies dostat. Najlepsie je prihlasit sa do kurzu, zisti si vopred na akej urovni zacnaju a na aku sa dostanu, niektore kurzy su intenzivnejsie, ine menej. K tomu citaj knihy a pozeraj filmy, videa, pocuvaj podkasty. Chce to istu namahu a odhodlanost, ale ked sa tomu budes venovat tak nebude problem.

raffaella
4. nov 2022

Ja som šla z 0 na B2+, resp. upper intermediate za necelých 9 mesiacov. A to bolo pred 20 rokmi, kde neboli žiadne Netflixy, appky a čo ja viem čo 😊 teraz som tak C2, angličtinu roky používam v práci denne, spolupracujem s ľuďmi z celého sveta, šéfa mám Američana. Najdôležitejšie je mať chuť, drive a záujem a obklopiť sa angličtinou čo najviac - YT, podcasty, Netflix, proste všetko čo sa dá. Čítať anglické knihy, tak sa učíš správne aj gramatiku, počúvaním zasa si zvykas rozumieť. Netflix je veľmi dobrý zdroj - jednak je väčšina produkcie US a čo sa mne páči, že môžeš to pozerať v AJ a zároveň mať AJ titulky. Je dosť dôležité pozerať práve s AJ titulkami a nie s SK.

rosavia
5. nov 2022

Ak mas ozaj zaujem a robis na tom, tak urcite sa to da.