Veľmi ľutujem výber vysokej školy v minulosti

3. jan 2025

Bola som mlada hlupa a vybrala som si podla toho ze ta skola bola lahka. Teraz mam 30 a prichadzam nato ze som si mohla vybrat o tolko lepsie skoly. S ktorymi by som sa aj uplatnila 😔 aj by ma to viac bavilo. Celkovo mam pocit ze som si tymto zbabrala zivot

viestta
3. jan 2025

ikdy nie je neskoro zacat studovat to co ta bavi a co by ta lepsie uzivilo

kvietok173
3. jan 2025

Kľudne začni študovať ďalšiu 👍🍀🌸

madeincssr
3. jan 2025

Prosim ta, raz si najdes pracu, v ktorej sa najdes a budes dobra, skola-neskola. Najlepsi pracovnici su taki, ktori danu pracu chcu robit, bavi ich a robia ju dobre, kvalitne. A rozumny zamestnavatel, manazer si takych ceni.

autor
3. jan 2025

@viestta aj v tomto veku ?

anaj44
3. jan 2025

No v prvom rade uz vyber strednej skoly deti nevedia co chcu robit
Po druhe ja mam vs odbor ... len kvoli tomu ze tam sla sestra a aby bolo studium lacnejsie

Nepracujem v tom odbore segra ano

Vyhodou bolo ze na mgr ma prijali na uplne iny odbor v ktorom pracujem

To ze nie ste spokojna .. bohuzial ale zivot nemate zniceny ak ste zamestnana

Dalsiu skolu jasne ze mozete noo cas prniaze ... nema kazdy
Ale cez urad prace sa daju zadarmo robot kurzy

Drzim palce

viestta
3. jan 2025

poznam takych, co zacinali po styridsiatke

hederamonstera
3. jan 2025

A co by ta bavilo? Mozno na to nepotrebujes vs

anavixy
3. jan 2025

Ved mas 30, nie 50. Hadam je lahsie/lepsie zacat teraz novu skolu, nez trpiet dalsich 35r tym, ze nemozes robit to co chces a neznasas co robis…

ibatanecnica
3. jan 2025

Ja som po 45 vystudovala inu skolu iny smer. Takze smelo do toho

katica06
3. jan 2025

Nikdy nie je neskoro. Manžel zmenil zameranie v 38. Moja suseda začala študovať alternatívnu medicínu v 45ke, má pred sebou posledné mesiace štúdia

sweaaa
3. jan 2025

Existujú aj školy, ktoré sa dajú študovať online, anglické programy.

0silvia0
3. jan 2025

Nezmenis minulost, zbytocne nad tym lamentovat. Skor sa sustred na to, co zmenit vies.

melanta
3. jan 2025

Ja som sa začala učiť jazyky po 30, mám certifikáty C1 zo štyroch, VŠ som začala ako 35 ročná, pretože som ju potrebovala k podnikaniu. Keby som mala názor ako ty, nie som kde som. Teraz pred 50 som sa dala na druu VŠ. Takže ak sa ti nepáči tvoja kariéra, máš kopec času dovzdelať sa, či nájsť si smer, kde vzdelanie nepotrebuješ. Podstatné je, či chceš nariekať alebo ozaj niečo zmeniť. Je smiešne, aby 30 ročná žena nariekala akoby mala 60. Máš pred sebou viac ako 30 rokov aktívneho života. Čiže času až až.

mikadooo
3. jan 2025

Nemaj 🙂. Ja som si v práci robila tak 2mes. dozadu prieskum, kto čo študoval a cca polovica z nás študovali niečo úplne iné ako to čo robia 😁 (čo sa vš týka). Takisto som sa zrovna nezaľúbila do vš, ktorú som študovala a to ani nebola ľahká 🤷. Ak chceš zmeniť profesiu, je kopec kurzov, podľa mňa druhú vš ani nepotrebuješ, skôr výdrž, ochotu výjsť z komfortnej zóny a ochotu učiť sa. PS: nerobím to, čo som študovala 😉

luccija
3. jan 2025

@mikadooo aj v mojom okolí tak isto.

autor
3. jan 2025

@hederamonstera potrebujem. Chcela by som pracovat v lekarni

trema
3. jan 2025

tak bud si spravis skolu a potom budes robit 30 rokov co ta bavi, alebo si ju nespravis a budes robit 35 rokov co ta nebavi.. vyber si

madeincssr
3. jan 2025

AUTORKA, si mlada dievka, kludne sa na tu skolu vrhni 🍀👍. Ak je tam narocnejsie byt prijata, tak najdu sa dobre doucovatelky potrebnych predmetov.

wolf_
3. jan 2025

No, a ja som si vybrala školu, ktorá ani ľahká nebola, a aj tak svoj výber ľutujem 😁 ... Nikdy nie je neskoro začať študovať znova ❤️

colsami
3. jan 2025

Bezne sme mali na medicinskych odboroch aj 30rocne spoluziacky, uz po jednej VS. Poznam nejednu. Najma ak sa jedna o vysoku skolu, co Ti poskytne dobry odrazovy mostik do buducnosti - no nestoji Ti to za to? Co je to 5-6 rokov teraz, oproti dalsim 30tim, co potom budes musiet vykonavat svoju pracu...?

Mas na vyber. Samozrejme velmi dolezite faktory su ako si na tom financne (ak chces byt farmaceut, priprav sa na denne studium), ci mas/planujes deti, podpora rodiny, atd atd...
Drzim palce.

nevenka
3. jan 2025

@viestta ale je, taku medicinu napriklad nemozes studovat predsa popri zamestnani a ani s detmi sa to uz moc neda. Toto napriklad lutujem ja, ze som skoncila pomerne tazky odbor, ale neuplatnim sa s nim.

nevenka
3. jan 2025

A potom mam este druhu VS, ale len Bc., k praci ale potrebujem Mgr.stupen a prevazne je to len denne studium. No...a tu je kamen urazu.

baboobchod
3. jan 2025

Ja mám prvú v “normálnom veku” STU a teraz končím Bc. na práve. A mám po 40-tke 😁

colsami
3. jan 2025

@nevenka moja spoluziacka z VS si robila ako druhu VS medicinu, uz s tromi detmi (zacala studovat tesne pred 30). Ked zacala studovat, deti mali 5, 3, 1. Posledny rocnik koncila ako tehotna so stvrtym.

Vsetko sa da. Ale musim tiez povedat ze je to extremne raritny pripad. Navyse jej muz bol nonstop prec (podnikatel), ale mali velmi vela penazi a tak boli s detmi nonstop opatrovatelky. Takze dan je ze Ti deti "vychovava" de facto niekto iny. Druhy faktor je ten, ze do tej VS ju v podstate nutil jej bohaty (a o dost starsi) pan manzel, lebo chcel aby bola pani doktorka. Takze koho to vlastne bol sen... Ktovie.

nevenka
3. jan 2025

@colsami no ved toto. Ja budem uz tento rok mat 42 rokov, mam 4 deti veru a ja by som to nedala, aby mi deti vychovaval niekto cudzi. Je mozne, ze este dokoncim Mgr.z toho dalsieho odboru, len cakam, ze mindieta zacne lepsie spat, lebo ja mam uplne vygumovany mozog uz 😅. Uvidim, co bude. Ak by som mala pred 30, joj, to este v pohode, mala som 26, ked som koncila druhu skolu, len mgr. sa ctedy neotvaralo tu v BB a uz som od priatela nechcela odist, mali sme na dialku vztah dost dlho a uz by sme to znova neustali. Ja som rada, ze som sa rozhodla tu ostat, len si to vzalo tuto dan. Ale ak mame robit do 70-ky, tak aj po 40-ke to za to stoji.

jaroe
3. jan 2025

@katica06 len zo zvedavosti-co študuje?

katica06
3. jan 2025

@jaroe kto?

huxy
4. jan 2025

Študujú aj ľudia po štyridsiatke. Do dôchodku ešte ďaleko. Smelo do toho

nelka93
4. jan 2025

Kľudne začni študovať, máš len 30 rokov, keď dokončím budeš mat 35/36 vôbec nebudeš stará. A keď túžiš po farmácii tak chod to aspoň skúsiť.

jaroe
4. jan 2025

@katica06 ta tvoja suseda. Čo konkrétne?