V čom je štúdium medicíny v Čechách lepšie ako u nás?

7. sep 2022

Dobry den. Viete mi niekto, prosim, napisat, v com je studium mediciny v Cesku ine - lepsie ako u nas? Dakujem.😊

mimi3008
7. sep 2022

Asi tiez zalezi, na ktorej LF. Ci 1.alebo 2. LF v Prahe, v Plzni, Brne, Olomouci...? Mozno vacsie zapojenie do praxe uz pocas studia? Urcite to zalezi aj od jednotlivca. Ale su z nich tak isto doktori ako z tych na Slovensku

andreakotesova
7. sep 2022

Studium v nicom nie je lepsie, akurat maju lepsie vybavene nemocnice, kde buduci lekári vykonavaju "prax".

spadnutaslivka
7. sep 2022

@andreakotesova a nie je práve to tá pridaná hodnota - tá výhoda? Lepšia vybavenosť, a základ je, aby ťa aj pustili niečo robiť, prax sa nezískava pozeraním. A čo viem, tak práve s tým býva na slovensku problém.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreakotesova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreakotesova
7. sep 2022

@spadnutaslivka A co som pocula, tak skor zoberu na medicinu v CR, ako na SR. A to nemyslim len na medicinu. Univerzity mame velmi kvalitné (teda okrem podaktorych pofidernych a la Skalica, Bernolakovo, Paneuropska a pod.).

mirage
7. sep 2022

@andreakotesova ja som citala inak, ale neviem to teraz presne najst.. Staci uz len uroven porodnictva, v Cechach su ovela progresivnejsi a ludskejsi. Pohladam tie clanky.

andreakotesova
7. sep 2022

@mirage nemusíš. Nezaujíma ma to.

mirage
7. sep 2022
andreakotesova
7. sep 2022

@mirage ja som si myslela, ze vytiahnes nejaku profi štúdiu a nie diskusiu z koňa od "profesionalok" 😅 bez urážky.

mirage
7. sep 2022

@andreakotesova neurazam sa. Toto su bezne uzivatelky, bezne zeny, ktore pisu na Kona svoje skusenosti. Neexistuje, ze sme pred Cechami, co sa tyka celkovo zdravotnictva/skolstva. Akoze, nemam co robit, tak staci trochu "internetov". Podla World Univerity Rankings je medzi ceskymi a slovenskymi cca 300 miest.

andreakotesova
7. sep 2022

@mirage toto ja ale netvrdím, ze sme v zdravotnictve a skolstve pred ČR.

marci77
8. sep 2022

@andreakotesova
v Bernolakove je nejaka vysoka skola? byvam tu, ale este som o ziadnej nepocula😂