Uznanie predmetov VŠ

1. sep 2022

Ahojte,
neviete ako je to s uznanim predmetov na VS? Neviem nikde najst sylaby k danym predmetom a neviem zistit, ktore si mozem skusit dat uznat. Nechcem len tak naslepo podavat ziadost na zaklade podobneho nazvu predmetu. A neviem podla coho to budu posudzovat. ?
Vdaka

alex49
1. sep 2022

Každá škola, fakulta to ma inak.

ivka225
1. sep 2022

Obrat sa na studijneho poradcu na novej skole. Kazdy studijny program moze mat ine pravidla pre uznavanie predmetov. Vo vseobecnosti by sa mal obsah takmer zhodovat a znamka by nemala byt D alebo E.

lindous
1. sep 2022

Hlavne podľa náplne predmetu, ale niektorí vyučujúci (u nás posudzuje každý svoj predmet individuálne) berú do úvahy aj na akej univerzite a na akú známku si ten predmet absolvovala...na akú uni ideš? Možno ti niekto bude vedieť poradiť kde hľadať sylaby, aby si si to vedela najskôr sama pre seba porovnať.. Napr. UK má informačné listy s náplňou v AIS-e..

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2022

Porovnavaju sa sylaby. Skoly ich maju na strankach, ak to nevies najst, tak napis na stud. oddelenie.

autor
1. sep 2022

@ivka225
@lindous
@dskjhfdlkdjhl
Pisala som na studijne a pani mi poslala tlacivo, kde si mam vypisat svoje absolvovane predmety a potom nazov predmetu ktory si chcem nechat uznat :D ale ked napr na mojej starej skole bol ten predmet za 2 kredity a tu je za 7 kreditov? Tak ako to je? Neviete?

autor
1. sep 2022

A jeden predmet bol na mojej skole za 8 kreditov a na novej je za 6, tak co sa robi v takom pripade?

ivka225
1. sep 2022

Studijny poradca riesi presne taketo problemy.

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2022

Vysku kreditov nechaj na posudeni garanta, sustred sa na tie sylaby, tie su podstatne. Napis st. poradcovi.

autor
1. sep 2022

@ivka225
@dskjhfdlkdjhl a prepacte, taka blba otazka, ked su napisani pod mojim odborom styria poradcovia, je jedno ktoremu napisem?

ivka225
1. sep 2022

Ak nie je uvedene, ktory patri ktorym skupinam studentov, tak zrejme je to jedno.