Ženy už dlho uvažujem, že si spravím kurz a začnem s prevádzkovanim pedikúry.Je tu niekto, kto mi vie cca povedať počiatočné investície a čo všetko je potrebné?
Sterilizator, prístroj na suchú pedikúru, kreslo...bola by som rada, keby niekto opísal svoje začiatky či už ako kozmeticka...vždy ma to ťahalo k službám, ale zamotala som sa úplne v inom odvetil ako kancelárska krysa🙂kaderníctvo, kozmetika nie, manikúra má nelaka, mihalnice a pod.nie, zo všetkého mi vychádza najlepšie pedi.Pripadne viete mi poradiť na FB skupinky pre rady ?
@ivkazba si si istá odpoveďou?Zisťovala som si u 3 firiem, ktoré robia kurzy k založeniu živnosti stačí rekvalifikačny kurz plus živnostenská skúška žiadnu prax pod garantom nepotrebujem.
Priestor mám vlastný.Samozrejme, že som si pozerala ceny prístrojov nie je stroj ako stroj.Pri začiatkoch podnikania nikto nevie kto z konkurencie prejde k novému veď je to vždy risk s tým rátam.
Áno, pedikúra je remeselná činnosť. Zisti si to na živnostenskom, nie u firmy, ktorá robí kurz. To za prvé. A že nikto nevie, kto prejde od konkurencie k novému? Ale vie, volá sa to podnikateľský plán. Kedy mám zmapovanú konkurenciu a svoje služby prispôsobím tomu, aby som ponúkala niečo lepšie, aby som mala lepšiu propagáciu atd atd. Risk to je pre tých, ktorí nemajú kvalitný podnikateľský plán. Odkoučovala som už nejedného začínajúceho i existujúceho podnikateľa, takže viem, o čom píšem.
@ivkazba nemáš pravdu.Mam odpoveď zo živnostenského úradu, ti mi dali kontakt aj na asociáciu remeselných živností oni sami aj kurz realizujú, plus som sa informovala u ďalších 3 iných organizacii.stačí kurz plus živnostenská skúška netreba prax a garanta.Ak chces skopirujem odpovede.Niekedy je menej viac z tvojej strany nemusíš vedieť všetko
Ahoj, ako si sa rozhodla? Už máš kurz za sebou? Budem rada ak mi napíšeš. Rozmýšľam rovnako, tak ak by si bola ochotná zodpovedať pár otázok bola by som veľmi vďačná. Ďakujem 😊
@jana621 ahoj robila si si ten kurz aj mna by záujmali veci okolo toho .. 🙂
Akurát v piatok ma čakajú živnostenské skúšky. Mam kurz a keď si chcem otvorit živnosť musím absolvovať tieto skúšky. Ziadnu prax u niekoho, ani garanta nepotrebujem.
No treba ti kreslo, rátaj 1000 eur. ( elektricke) ak chceš obyčajne tak cca 500 ale elektrické je pohodlnejšie pre teba. Sterilizator 300 eur, lampa 100 eur,stolicka pre teba 100 eur, bruska s odsavanim 1500 eur, náradie, skalpel, exkavatory, pilníky, kliešte rátaj cca 300 eur. Uteráky, jednorazový materiál, laky, gél laky, kozmetika ako soľ, peeling, zmakcovadlo, krém, olejceky...300 eur.. oblecenie pre teba, rukavice, ruská, dezinfekcia...vanicka na kupel...zmluva o odoberanie nebezpečného materiálu.. ak chceš hudbu tak platíš soza...to len tak zhruba že čo ti treba
@barbior ja akadémia plus vo zvolene. Poviem narovinu, nič ma nenaučili. Vybavenie žiadne, modely sme si museli hľadať sami. Ale platil mi to úrad, tak som bola ticho, všetko som sa doucila sama. Ak by som si mala kurz zaplatiť, tak.jedine by som išla ku mariane Kováčovej a firma pedante.
@lasona toho sa obávam aj ja že budem len kvantita a další človek z ktorého budú mat peniaze a ja žiaden osoh. Plánujem cez upsvar kurz no do Čachtíc mi to je cez celé SK keďže ja som z východu. Pedante registrujem už dlhšie. Zvazujem kurz už dlhšiu dobu a neviem sa rozhodnúť. Či risknúť a vziať to čo ponuka okolie a teda KE alebo radšej 2 mesiace cestovať cez celé SK ale reálne ozaj z kurzu niečo mat.
Predpokladám, že vieš, že pedikúra je remeselná živnosť, t.j. musíš mať na ňu buď konkrétne odborné vzdelanie alebo potom iné vzdelanie a prax (čiže robíš pod niekým). Nuž a ako ďalší element, ktorý vždy spomínam, ak sa niekto pýta na podnikanie. Všetky otázky, ktoré si položila, si viac menej vieš zistiť sama na internete (čo koľko stojí, koľko stojí prenájom miesta, energie. Vieš cenníky akú su v tvojej lokalite + vieš, aká je v tvojej lokalite konkurencia, ktorej klientela k tebe prejde pretože im ponúkneš niečo viac a lepšie. Ak si nevieš sama urobiť podnikateľský plán (aspoň základ - dať dokopy všetky vyššie spomenuté fakty a čísla), neodporúčam ísť do podnikania. Ak si to dokopy dať vieš a spĺňaš podmienky na živnosť, tak ti držím palce. Plniť si sny je skvelé.