Urgentná zdravotná starostlivosť - štúdium UFK Nitra

deniskovevecicky
21. okt 2024

Ahojte dievčatá.Mám pár milion otázok ohľadne štúdia, náročnost , či sa stíhate pripraviť , ja mám už 37 rokov a veľmi uvažujem začať študovať tento obor. Mám rodinu dve deti 13 a 2,5 a aj mensiu obavu, či mi to hlava všetko to ucivo bude brať, predsa som zo skoly uz nejaký ten čas mimo, ďalšia vec aj časovo , ako mate školu, prax? Ak by ste bola niektorá taká milá a dala mi nejaké informacie.

e1i
21. okt 2024

@deniskovevecicky hlavne na prijimackach su aj fyzicke testy

deniskovevecicky
autor
22. okt 2024

@e1i ano to viem , ja makam 4x do týždňa , tak v tomto problém nevidím, šúťažne aj Spartan Race

timus3ka
22. okt 2024

Ahoj, preposielam informácie od kamarátky, ktorá začala so štúdiom tento rok: externá forma prebieha celá počas pracovných dní, cca 16 dní, tak ak nemáš dosť dovolenky alebo nerobíš na dvanástky tak je to dosť náročné skĺbiť s robotou do ktorej chodíš každý deň na 8 hodín, ale dá sa to keď sa v práci dohodnes, no priprav sa na to že je to časovo dosť náročné. Čo sa týka vedomostí, tak na začiatku to bude asi trošku masaker ( ak nie si zo zdravotníckeho prostredia a je pre teba všetko nové) ale zvykneš . Čo sa týka kondičky tak, treba vedieť plávať alebo v prvom ročníku je kurz vodnej záchrany, kde treba preplávať určitú dĺžku na jazere. S fyzickými prijmačkami by si nemala mať problém podľa toho čo čítam, možno to plávanie lebo neviem či vieš alebo nie ale dajú sa spraviť aj bez toho keď nazbieras body inde.

patka06
22. okt 2024

@timus3ka ak ide študovať externe musí mať zdravotnú školu, aj prax
https://www.portalvs.sk/sk/studijny-program/urg...

deniskovevecicky
autor
22. okt 2024

@patka06 ja som nasla podmienky prijatia na rok 2025/2026 , ale tam uz nie je ta podmienka byť v zdravotníctve

deniskovevecicky
autor
22. okt 2024

@timus3ka s pracou by som problem nemala mať, tam by mi vyhoveli bez problémov, čo sa týka učenia s tým sa popasujem najlepšie ako budem vedieť, som z rodiny zdravotníkov tak niečo isto pomožu, len teda ako to je ,možem sa hlásiť aj ako nezdravotník na externé či nie? Lebo informácie sú rôzne. Isto zavolám aj na študijné sa popýtať nejaké veci. Niekde uvádzajú externé 3 roky štúdia niekde 4 roky tak začínam mať z toho menší guláš.

timus3ka
22. okt 2024

@deniskovevecicky Kamarátka odkazuje, že nevie ako je to na iných školách ale v Nitre nemusí mať človek zdravotnícke vzdelanie. Ona má gympel a výšku za sebou iného zamerania a hovorí, že má veľa spolužiakov, ktorí tiež nemajú zdravotnú školu. 🙂

deniskovevecicky
autor
22. okt 2024

@timus3ka este mam otazku , mozes sa prosim ta spytat kamosky , cca do kolkej byvaju v skole?

deniskovevecicky
autor
22. okt 2024

@timus3ka aj ja planujem Nitru, velmi velmi pekne Ti ďakujem za informácie

patka06
22. okt 2024

@deniskovevecicky môžeš, prosím ťa, pridať link na tie podmienky prijatia

timus3ka
22. okt 2024

@deniskovevecicky škola je od rána do večera, väčšinou po dohode od ôsmej ráno do šiestej večer s prestávkou na obed ale niekedy sa končí aj o trištvrte na osem, to bolo najneskôr čo sme končili. Záleží to aký je rozvrh ale väčšinou do 18. A cez jeden deň sú dva max tri predmety čo je dosť masaker a dochádzka je povinná 100% všade inak sa musí nahrádzať s dennými

timus3ka
22. okt 2024

@timus3ka skola je v blokoch niekedy celý týždeň od pondelka do piatka inokedy iba piatok alebo štvrtok a piatok...