Urgentná zdravotná starostlivosť - nadstavbové štúdium

domi2425
26. jan 2021

Ahojte, chcem sa opýtať či tu je niekto taký čo študoval tento odbor a vedel by mi poradiť ? Strednú som mala zameranie ekonomické a potom som šla pracovať na pol roka, kde som zistila ktorým smerom chcem ísť. V septembri si chcem začať robiť nadstavbu na strednej zdravotnej škole - praktická sestra/zdravotnícky asistent a odtiaľ by som rada pokračovala na univerzitu v odbore urgentná zdravotná starostlivosť. Zaujímalo by ma ako funguje prax na VŠ, či sa dá zamestnať v nemocnici už počas štúdia, a či sa to dá finančne zvládať ? Pretože sa bojím keďže je tam množstvo praxe že nebudem stíhať zarabať čo je pre mňa nereálne. Budem veľmi rada ak sa nájde niekto kto bude vedieť poradiť, aspoň v príbuzných odboroch keď už nie v tomto. Ďakujem 🙂

dajda_01
15. dec 2021

@domi2425 na vš urgent môžeš ísť aj s ekonomickou strednou, asi sa viacej potrapis pri učení ale da sa to... Mam vystudovy urgent a mala som spoluziaka aj z drevarskej aj z hotelovky obaja výšku skončili... A prácu popri skole nevidím moc reálne, brigádu áno ale TPP nie...my sme mali školu 5dni do tyzdna pondelok utorok prax od 6-14 od 15-18 školu prednášky cvičenia.... Stredu od rana do nejakej 16tej a štvrdky piatky asi len do 14tej ale aj tak to bolo dosť, prednášky a cvičenia 100% účasť, odôvodnili to tým ze pacientovi nepoviem nevien co vám je vtedy som chýbala, a aj ked som bola napr chorá musela som si prax alebo cvika nahradit s inou skupinou... Plus letná prax, zimná prax neviem este aká prax... Takže aj letné prázdniny som trávila v nemocnici na ARE klasika denná nočná voľno voľno samozrejme zadarmo vrámci praxe... Ale neľutujem krásne roky.... Samozrejme totot cele bolo pred pandémiuu uz to zrejme funguje kúsok inak