Ahojte, potreboval by som Vašu radu 🙂
Prijali ma na UNIPO (učiteľstvo slovenského jazyka a biológie) a UPJŠ (učiteľstvo slovenského jazyka a geografie). Problémom je, že som sa ocitol na bode mrazu, ktorú školu si vybrať. Ktorá škola je podľa Vás ,,lepšia"? Máte nejaké skúsenosti so študovaním slovenského jazyka na týchto školách? Veľmi by mi pomohol Váš celkový názor....na učiteľov, štúdium.
Za Vaše odpovede ĎAKUJEM <3
@filipadamec Inak poznám kvalitných učiteľov aj z UPJŠ, aj z UNIPO, aj z Mateja Bella z bystrice, aj z katolickej univerzity... čiže o univerzite to až tak veľmi asi nebude... 🙂 Veľa šťastia
Unipo
ja by som si vybrala Kosice. Som z Kosic. mam skusenosti so studiom na oboch skolach. Do presova som denne dochadzala niekolko rokov a to bola ta chyba, rozvrh roztahany na cely den, znicena vzdy po celom tyzdni. Ucitelia OK ale spoluziaci nic moc... z presova a blizkych dedin, vzdy sa ponahlali domov, lebo im isiel vraj posledny bus do ich dediny:D
Kosice - ucitelia takmer vsetci ti isti, co odisli vtedy z presova /studovala som rovnaky odbor v ke aj v po/
takze kvalita ucitelov bude zhruba rovnaka, ale tie dalsie veci, ktore k studiu patria - z cisto praktickych dovodov jednoznacne kosice.
a co sa tyka slovenciny, je to makackam mala som spoluziakov, vkuse citas a citas a citas. neviem, na ktoru fakultu ta prijali, podla kombinacie asi na Fakultu humanit vied? ja som bola na filozofickej,,,,
Ja som vyštudovala v KE. Je to masaker. Mnoho skončilo počas prvého semestra, niektorí po Bc., niektorí po skončení Mgr. nechceli mať so slovinou už nič spoločné 😂 a našli sa asi 2-3, čo si trúfli aj na PhD, ale tiež žiadna ružová záhrada.
Ale aby som nekrivdila, vzišlo z tej školy aj veľa super učiteliek, na ktoré som veľmi hrdá a ktoré tá práca baví.
Myslím si, že čo sa štúdia týka, máš to veľmi na rovnako. Takže by som sa skôr riadila tým, čo mi viac vyhovuje. Cestovanie, ubytovanie, stravovanie, rozbité rozvrhy (bežne okno 2-3 hodiny do ďalšieho seminára),...
A ešte aj to, či ťa to viac ťahá k bio alebo geo. Lebo to je tiež dosť rozdiel.
Mala som spolužiačku, čo po Bc. odišla študovať len čisto bio niekde do Prahy, dokončila si tam titul a robí teraz v labákoch.
A to, čo sa mali všetko učiť na bio, tak to bola tiež riadna makačka (zvažovala som, aj ma prijali na kombo s bio, keďže som maturovala bio chem, ale nešla som nakoniec).
Ak ide o dotácie hodín a možnosti nájsť si prácu, myslím, že ľahšie ti bude v kombinácii s Bio.
Ale ak máš viac vzťah ku geo, tak tým smerom.
Ale to je len môj názor.
Mám skúsenosti s chemiou a fyzikou na UPJŠ, bolo to nad moje sily :D Preber si všetky možné aspekty, počnúc možnosťami dopravy (ktoré sú asi lepšie v prípade UPJŠ) až po tvoj cieľ. To, či je nejaká škola lepšia, alebo horšia je prakticky jedno, keďže chceš byť učiteľ a tam nikto nerieši, či si titul získal na katolíckej univerzite, alebo na karlovke.