Ahojte, je tu niekto kto študoval na Žilinskej univerzite odbor sociálna pedagogika, najlepšie externe. Chcela by som sa popýtať ohľadom prijímačok a hlavne teda či sa dalo zvládnuť štúdium popri materskej. Aký sú vyučujúci.... Proste celkový dojem zo školy.
Kľudne aj IP
@luckamjar ja som si podala prihlášku, v júni idem na prijímačky. Ja by som si takú školu asi nevybrala s tým že vau, toto je môj sen, no mám možnosť nastúpiť do práce po rodičovskej s tým že musím na školu špecializovanú práve na sociálnu pedagogiku aspoň chodiť a dokončiť kľudne aj popri zamestnaní :D takže teraz v lete budem rok čo som doma, syn už bude väčší tak dúfam že to pri ňom zvládnem učiť sa. Bolo toho veľa na učenie? Dalo sa to zvládnuť či bola ti nejaká urputná makačka?
@luckamjar tak to som šťastná že som niekoho našla kto tam aj chodil a vie povedať. Jasné, iné keď chodíš každý deň ako keď raz za semester na týždeň-dva. Ja som predtým chodila na slovenský jazyk no neumožnili mi študovať tak aby to vyhovovalo aj mne takže som s tým musela seknúť. A to bola poriadna makačka, samé pravidlá, neustále skúšanie.
Je v soc. pedagogike niečo také? Či skôr také biflovačky, naučiť sa text a nič také ako riešiť zdlhavé zadania, strany a strany testov ktoré sme neustále skúšali? Teraz by mi skôr vyhovovalo nasypať si knihu do hlavy a neriešiť nejaké blbosti ako tam, preco je to tak a to zas nie :D
Mám rovnaký názor, čo sa týka uplatnenia, musela som si robiť ďalšiu školu.
@bobula46 a kde studujes?
@snowflakenel UMB BB
@bobula46 klobuk dole. Ja sa tiez chystam. Ale do RK.
@snowflakenel ďakujem, no ja som do RK nechcela ísť, pretože ma každý odhováral. Nakoniec som išla do BB, ale úprimne, už by som viackrát nešla. Čo sa týka prípravy, prístupu vyučujúcich, nič moc... Zbytočne veľa učenia, povinných seminárok, ale príprava na skutočnú prax takmer nulová. Keby nerobím v školstve, veľa vecí neviem a musela by som sa učiť "za pochodu"
@bobula46 no chapem. Ano, bystrica.je taka. Aj kolegyna tam chodila. Vela.zbytocnosti, prehnane naroky.
a.preco nie RK prosim Ta?
@bobula46 mám ju za sebou pred rokmi ako denný študent. Štúdium ako take bolo veľmi fajn, škola aj učitelia, niektorí tam podľa mna ešte aj sú, dokonca spolužiačka z ročníka mi tam teraz už učí 😁 ja mám len dobre spomienky, napriek tomu by som to zvážila = uplatnenie takmer nulové, dnes keď viem aký je trh prace, by som si to nikdy nevybrala ale to je tak, keď si človek v 18tich vyberá smerovanie 🤦♀️