Ahojte, chcela by som sa spýtať na externé štúdium na Právnickej fakulte Univerzity Komenského. Rada by som budúci rok nastúpila do prvého ročníka, ale najprv by som sa chcela opýtať na veci, ktoré som nenašla na webovej stránke fakulty, a na vaše osobné skúsenosti.
Na stránke uvádzajú, že školné za externé štúdium je 1500 €. Chcela by som sa spýtať, či existujú aj ďalšie poplatky, napríklad v prípade neúspešného pokusu na skúške — platí sa za nový termín? Zaujímalo by ma, aké sú reálne náklady na jeden školský rok, či skutočne ide len o spomínaných 1500 €, alebo sa platí aj viac.
Tiež by ma zaujímalo, ako presne prebieha výučba. Je organizovaná každý piatok a sobotu každý týždeň, alebo len dvakrát do mesiaca? Ako často sa teda konajú prednášky a semináre?
Moja ďalšia otázka sa týka toho, či je štúdium možné zvládať popri zamestnaní na plný úväzok. Ako náročné je učiť sa, pripravovať si prezentácie či iné úlohy, ak človek pracuje každý deň? A nakoniec, ak už máte štúdium za sebou, zaujímalo by ma, či je zložité uplatniť sa v tejto oblasti — počula som totiž, že právo je občas zložité uplatniť v praxi.
Vopred ďakujem za všetky odpovede a rady!
chodim esterne na pedagogicku ale poplatok je rocne skolne, k tomu sa rata este cca 5€ za vybavenie preukazky. inak nic viac rocne neplatim za skusky nikdy. len ak nespravis semester tak si ho posuvas a ten platis. ucime sa v piatok po 12tej a sobota cely den (podla predmetov v danom roku) prednasky mame v termine cca oktober november (ako pisem podla predmetov - niekedy kazdy tyzden, inokedy kazdy druhy) a potom v decembri je hodntotiace tyzdne kedy su testy a v januar/februar skusky
narocne je to dost, najma na ucenie sa, ulohy ak vies pracovat s textom za mna nie su narocne, robim si ich priebezne po prednaske nakolko vacsinu odovzdavame v rovnakom predmete tak nech toho nemam vela naraz. chodila som 5 rokov popri plnom uvazku + deti a domacnost. tento rok mam statnice + diplomovku takze som si skratila uvazok na 1/2 a nelutujem mam viac casu na ucenie sa. k poslednej otazke sa neviem vyjadrit. drzim palceky v rozhodovani sa